A tavalyi sikeren felbuzdulva a helyi önkormányzat és a Pro Székelyhíd Egyesület június 16-án második alkalommal szervezett családi napot Székelyhídon.  A rendezvénynek a helyi sportpálya adott otthont. 

 

A székelyhídi családi nap az idei évben kicsit váratott magára. A rossz időjárási körülmények miatt a rendezvény eredetileg május 26-ára kitűzött időpontját, június 16-ra módosították a főszervezők. Az esős időt felváltotta a verőfényes napsütés, így az időjárás kegyeibe fogadva kezdődhettek el vasárnap reggel a családi programok.

 

 

 

DSC_4598

 

 

A tavalyi évhez képest színesedett a programpaletta: volt ugráló vár, járműsimogató , néptánc-, hangszerbemutató, baba-mama sarok, arcfestés, vidám, lufi hajtogató bohócok…

A program reggeli tornával kezdődött, melyet Kozma Sándor tornatanár és két csinos segítője tartott a mozogni és felfrissülni vágyóknak. Ezután családi vetélkedők következtek, ahol a kiérkező családok összemérhették tudásukat a különböző ügyességi próbákon. Napközben arcfestő és baba-mama sarokkal várták a művészkedni, játszani és megpihenni vágyókat. A színpadot nemsokára tréfás, vígan éneklő bohócok vették birtokukba, akik néhány régi gyerekdalt adtak elő és a szerepelni vágyó kicsiket lufi állatkákkal díjazták.  A bohócokat az óvodás gyerekek műsora követte, akik verses, dalos produkciókkal csaltak mosolyt szüleik, nagyszüleik és a jelenlevők arcára.

 

 

arcfestés

 

 

 

A pályán megjelent egy nyuszi is, aki az Ér hangja havilapból fölnőtt, most induló Ér televíziót képviselte. A havilap médiasátrában várták az arra járó érdeklődőket és azokat a szerencséseket is, akik tombolájukat itt hitelesítve a helyi szolgáltató, az AVE cég nyereményeire pályáztak.

A nap nagyon gyorsan telt, a családok néha azt sem tudták melyik programot válasszák a színes kínálatból. A fiúkat természetesen a járműsimogató vonzotta a legjobban, mely idén is több traktorral, tűzoltó autóval, markolóval, kaszálógéppel is a családok rendelkezésére állt. A programok tombolasorsolással zárultak.

 

 

 

A nap végére mindenki „kellemesen” elfáradt, és mindannyian tartalmas élményekkel tértek haza.

A második családi nap végén, a szemfülesebb anyukák egy rögtönzött jógaórával vezették le a napi stresszt és fáradtságot.

  

V.B.