A kerékpárosokat érintő, utóbbi időben egyre gyakoribb balesetek elkerülése érdekében, biciklis baleset- és általános megelőzési óvintézkedésekre hívták fel a lakosok figyelmét decemberben a Petőfi-líceumban és a városi piacon. Ennek keretében tájékoztatták a diákokat a biztonságos közlekedés szabályairól és fontosságáról, illetve a láthatóságot elősegítő fényvisszaverő mellény kötelező használatára is kérték a gyerekeket, melyből mindenki kapott egyet ajándékba. A kampány további részében a szervezők és a rendőrség képviselői a piacon és a piac környékén kerékpárral közlekedőket megajándékozták egy-egy fényvisszaverő mellénnyel és kerékpárbaleset-, illetve általános megelőzési intézkedésekre hívták fel a figyelmet.

A szervezők továbbiakban is nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a baleset megelőzésre, ezért a jövőben újabb és szélesebb körű akciókat is fognak tartani.

A figyelemfelkeltő akciót a városi helyhatóság a helyi rendőrség képviselőinek együttműködésével, a Bihar Megyei Tanács Szociális és Közösségi Igazgatóságának támogatásával szervezte meg.


Írta: Füzesi Mónika