Régi és komoly hiányosságot szeretnénk pótolni azzal, hogy megalapítjuk városunk (tudomásom szerint első, de legalábbis jelen pillanatban egyetlen) irodalmi körét. Célunk népszerűsíteni az irodalmat és lehetőséget biztosítani az olvasni szeretőknek kortól függetlenül arra, hogy megosszák egymással élményeiket, tapasztalataikat, kérdéseiket egy-egy alkotással kapcsolatban.
Első alkalomként egy kötetlen beszélgetést képzeltünk el, ahol ismerkedünk egymással, beszélgetünk az irodalomról, könyvekről és ötletelünk a további találkozók tematikáját illetően.
Gyűléseinket havonta egyszer tartanánk, amikor is egy előre bejelentett, esetleg közösen kiválasztott irodalmi alkotást boncolgatnánk. Nem titkolt szándékunk az sem, hogy bátorítsuk mindazokat, akik eddig csak a fióknak írogattak, hogy megosszák másokkal műveiket, és közösen kielemezzük saját munkáinkat. Egyelőre azonban csak olyan művekkel foglakoznánk, melyek nyomtatásban már megjelentek és színvonalukat tekintve megfelelnek irodalmi körünk elvárásainak.
Első találkozónk, melyre szeretettel várunk minden irodalomkedvelőt, március 11-én, pénteken 18 órakor lesz a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum új épületében a könyvtár melletti dokkban.
Pap Enikő