Az alternatív energiaforrások felhasználása során szerzett tapasztalatokat tárgyalták meg a Geocom Projekt résztvevői november elején a lengyelországi Krakkóban megtartott kétnapos konferencián, ahol Székelyhídat Csuka József alpolgármester képviselte. A házigazda lengyel küldöttség mellett az olasz, a macedón, a szerb, a szlovák és a magyar résztvevők hallgatták és fogadták el egymás beszámolóit.
Városunk alpolgármestere a rendezvény végén kihangsúlyozta a minél aktívabb jelenlétet és részvételt az Európai Unió pénzalapja által is támogatott projektben. Mint mondta, „tanulnunk kell azoktól, akik előrébb járnak a megvalósításokban, nem feledve a mi lehetőségeink mértékét”. Megtudtuk, a konferencia ideje alatt sikerült rávenni a Szegedi Tudományegyetem geológusait, hogy a közeljövőben látogassanak el Székelyhídra egy átfogó, minden részletre kiterjedő szakmai vizsgálat céljából.
A programnak megfelelően fél év múlva újra találkoznak a projektben résztvevő országok képviselői, amikor is Székelyhíd is be kell számoljon az eddig elért eredményeiről.

SzCs