Súlyos és nagyon költséges gyógymódot igénylő betegséget fedeztek fel egy érmelléki család gyermekénél, akinek most nagy összefogásra van szüksége. Ölyüs Noel Róbert Érkörtvé­lyesen él családjával. Szülei hathetes korában vették észre, hogy kisebbik fiuk nem fejlődik korának megfelelően. Felkeresték dr. Ritli Lászlót, akinek az első diagnózisa hypotónia (laza izomzat) volt, majd egy genetikai vizsgálat alapján derült ki, hogy Noel 1-es típusú spinális izomatrófiában (SMA 1) szenved. A teljes felépülésre csak egy mód van, a Spinroza nevű injekció beadása, mely viszont közel 2,11 millió amerikai dollárba kerül.

A család mindent megtesz annak érdekében, hogy Noel teljes életet élhessen majd, de ilyen hatalmas pénzösszeg csak akkor tud összegyűlni, ha sokan melléjük állnak és valamilyen módon hozzájárulnak ehhez. Több lehetőség áll a segíteni vágyók rendelkezésére.

Az adakozás egyik nagyon népszerű formája a kupakgyűjtés, ezt Székelyhídon Szűcs Andrea óvónő kezdeményezte. A Noelnek szánt kupakokat (bármilyen gyógyszeres üveg, műanyag doboz, palack, üveg, tégely műanyag kupakját) Székelyhídon a felsővárosi óvodába, a városi múzeumba és számos más helyre lehet elvinni, egészen karácsonyig. A kupakok célbejutásáról már Szűcs Andrea óvónő kezeskedik.

Emellett folyamatosan működnek a közösségi hálón licitcsoportok, jótékonysági bálok, koncertek az adakozók számára, de lehet közvetlenül utalni is a megadott bankszámlaszámok egyikére: RO74 BTRL EURC RT05 2745 5101 (euró), RO87 BTRL HUFC RT05 2745 5101 (forint), RO27 BTRL RONC RT05 2745 5101 (lej).


Írta: Vigh Viktória