Egy olyan közösségi tér kialakítását tűzte ki célul a Pro Székelyhíd Egyesület idén, mely lehetőséget nyújt a fiatalok számára időszakosan találkozni, beszélgetni, barátságokat kötni, tudatosítani, hogy egy közösség tagjai, melyet érdemes és kell erősíteni. A cél kimozdítani az ifjakat a számítógép mellől, különböző sportjátékok révén fejleszteni összpontosító, figyelemképességüket, ügyességüket.

Az Építsünk közösséget a sport révén elnevezésű projekt során – amely a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg – beszereztek egy csocsóasztalt, két asztalitenisz-asztalt, egy dartsszekrényt, egy léghokiasztalt, illetve egyéb fogyóeszközöket (focilabdák, pingpongütők és -labdák stb.).

Ezeket a kellékeket hosszú távon használják majd fel a helyi közösség tagjai a helyi munkásklubban. Amikor a járványhelyzet lehetővé teszi, a szervezet tagjai időszakosan fognak megmérettetéseket, sportköröket szervezni a székelyhídi és környékbeli fiatalok számára, hogy ezáltal lehetőséget teremtsenek számukra a közösségépítésre, fizikai és szellemi egészségük megőrzésére, illetve tudatosítsák bennük az itthonmaradás fontosságát. 


Írta: Antal Noémi