Két csapattal vett részt a Petőfi Sándor Elméleti Líceum a KRESZ-napon és megyei KRESZ-versenyen május 6-án a magyarországi Ebesen (Hajdú-Bihar megye). A későbbiekben az előkelő II. helyezést elnyerő negyedikeseket, illetve a hetedik osztályos iskolásokat Dunai Melinda és Krizsán Benjámin testnevelés szakos tanárok kísérték a megmérettetésre. Mindkét csapat tele volt izgalommal és energiával. Az érkezést regisztráció követte és a házigazdák és a szervezők (az Arany János Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) kedves fogadtatása.

Mielőtt elkezdődött a verseny, a csapatok megtekinthették a felállított versenyállomásokat és megismerkedtek a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a honvédség és a polgárőrség egységeivel. Sok érdekességet tudtunk kipróbálni, mint például a repülőszimulátor, tűzoltóautó, biztonságiöv-szimulátor.

A vetélkedő hat próbából állt: kerékpáros közlekedési teszt, kerékpáros KRESZ-pálya, tűzoltó­gya­korlati feladat, elsősegélynyújtási ismeretek, polgárőrismeretek és fogyasztóvédelmi gyakorlati feladat.

A verseny végeztével az összesítés szerint minden petőfis diák ügyesen teljesített, különösen a negyedikesek csapata, akik az alsó tagozatosak kategóriájában második helyezést érték el. Az egész csapat nagyon jól érezte magát és már tervezik, jövőre sokkal többet és erősebben fognak készülni, hogy jobban teljesítsenek a próbákon.

A Petőfi-líceum vezetősége köszönetet mond a lehetőségért, hogy diákjaik részt vehettek újra a nagyszerű rendezvényen. Életre szóló élmény volt a versenyző diákok, valamint a kísérő tanárok számára egyaránt.


Írta: id. Barta Imre