LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 CADEA, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului ,,SMART Cadea”, cod   F-PNRR-SmartLabs-2023-0040,  proiect finanțat prin Planul Național de Redresare ș Reziliență, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ”Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, prin PNRR/Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație \Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Proiectul  se  desfășoară  în  perioada  10.01.2024– 31.01.2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 350.734,65 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Obiectivele generale al proiectului sunt:

  1. Dezvoltarea competențelor tehnologice și a capacității de inovare în rândul elevilor și al cadrelor didactice prin înființarea Laboratorului inteligent pentru dezvoltarea abilităților tehnologice și digitale.
  2. Stimularea cercetării și dezvoltării în regiune prin asigurarea accesului la tehnologii avansate.
  3. Promovarea specializării inteligente în regiune  prin dotarea laboratorului cu tehnologii avansate.

În cadrul proiectului sunt vizați 310 de elevi şi aproximativ 23 de cadre didactice, din 11 clase, care, odată cu implementarea proiectului, vor avea la dispoziție o gamă largă de echipamente și tehnologii moderne, cum ar fi sistem de simulare a sudării cu realitate augmentată, tablă interactivă, software-uri educaționale moderne, laptopuri performante, imprimantă 3D, scanner 3D, robot educational cu braț și kituri robotice, creioane 3D și ochelari de realitate virtuală  – dotări care vor intra în patrimoniul Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați!

Director al Liceului Tehnilogic Nr. 1 Cadea,
Zsigmond Levente

Telefon: 0259352601
E-mail: gra.cadea@yahoo.com


Írta: Ér hangja