… hogy kitoloncolt roma családok kerülnek a bútorgyár épületébe?
Szinte nem telik el nap anélkül, hogy valaki ne hívjon fel telefonon, vagy kérdezze meg személyesen: „igaz-e, hogy az évek óta üresen álló bútorgyár épületébe roma családokat fognak telepíteni? Hallottam-e, hogy Galacról vagy Franciaországból kitoloncolt ötven családot, körülbelül háromszáz főt idetelepítenek Székelyhídra, és ezért fejpénzt kap az itteni önkormányzat?”

Ezzel szemben a pletyka… álhír!

Reflexből megkérdeztem a polgármester urat! Béres Csaba kategorikusan tagadta, hogy ebből a rémhírből bármi is igaz lenne, „azt sem értem, hogy kinek fűződik érdeke ilyesmiket állítani, vagy hogy honnan találnak ki ilyen valótlanságot! Engem is többen kerestek emiatt, a múltkor a rádióban is elmondtam, hogy semmi sem igaz az egész rémhírből!”
Gondoltam, utánajárok, hogy ki állhat a pánikkeltés mögött?
A november 15-i rendkívüli tanácsosi gyűlésen Béres Attila kérdezett rá a képviselők előtt arra, hogy tud-e valamilyen információt bárki is az álhírrel vagy annak forrásával kapcsolatban? A válaszok kimerültek „az én is hallottam X.Y.-tól, de semmi többet nem tudok” és a sűrű fejcsóválásokban.
A lényeg, hogy bár gazdája nincs, de szerencsére valóságalapja sincs ennek a pletykának!

SzCs