A Székelyhídi Sasok Sportklub projektjének célja az volt, hogy felhívja az ifjú generáció figyelmét arra, hogy aktívabbak legyenek, kevesebb időt töltsenek a számítógép előtt, sportoljanak az egészség megőrzése érdekében. Emiatt egy többrétű kampányt bonyolított le. Reklámanyagok, azaz plakátok és szórólapok révén népszerűsítette az Élj egészségesen princípiumot, kisfilmet készíttetett és promovált főként az interneten, azzal a céllal, hogy egészséges étkezésre és sportolásra sarkalja az ifjúságot. Ugyanakkor két egészségnapot is szervezett, mely keretében a résztvevők akadálypályákat próbálhattak ki.

Sajnos manapság a fiatalság nem sportol eleget, inkább a kütyükkel és az internettel foglalkozik. Sok időt töltenek a telefon és a számítógép használatával, ezért nem mozognak túl sokat. Ehhez hozzájárul még az is, hogy a fiatalok egészségtelen ételeket fogyasztanak: édességeket, rágcsálnivalókat, chipseket. Emiatt nagyobb az elhízás vagy bizonyos egészségügyi problémák kialakulásának kockázata.

Az Egészséges életmódot népszerűsítjük! projekt a Bihar Megyei Tanács Közösségi és Szociális Igazgatóságának támogatásával valósult meg.


Írta: Ér hangja