Mentsünk meg egy angyalt címszóval szervezett jótékonysági koncertet a helyi RMDSZ, a székelyhídi katólikus templomban, július utolsó vasárnapjának délutánján.  A jótékonysági előadást  Angyal Olívia, 18 éves diáklány gerincműtétjére ajánlották fel a vendégfellépők, a temesvári Milleniumi templom kamarakórusa, Dumitrescu Norbert orgonista és Béres Csilla zenepedagógus, Székelyhíd képviseletében.

 

 

Olivia egy átlagos fiatal mindennapjait élte, míg néhány éve gerincproblémát fedeztek fel nála az orvosok.  Azonban a szinte tömegbetegségnek számító gerincferdülés, nála rendkívül súlyosnak bizonyult. Kiderült hogy a problémát egy  ideg-izom betegség okozza, mely következtében a hátgerince 90 Cobb fokban  görbült el.  Egyedüli megoldásként a gerincműtét maradt, melyet csak egyetlen orvos mert elvállalni Romániában, a bukaresti Prof.Dr. Mihai Jianu.  A műtét és az ehhez szükséges felszerelések azonban igen drágák, a hozzávetőleges ár 10-12000 eurót is elérhet.  A műtéti beavatkozás dátumát szeptember 7-ére tűzték ki, így mostmár csak a pénzösszeg  hiányzik a sikerhez.

 

 

 

 

A jótékonysági koncert Bodor Zoltán helyi katólikus lelkész nyitóbeszédével kezdődött.   A lelkész külön kiemelte, hogy nagy öröm ennyi embert együtt látni. Nagy öröm, mert azt jelenti, hogy az emberekben nem halt ki a felebaráti szeretet, egy önző és énközpontú világban. Beszédét nem is nyújtotta hosszúra, átadta a szót a zenének, hogy lélektől-lélekig eljutva nyissa ki  a sziveket. Olyan klasszikusok csendültek fel, mint Schubert, A. L. Webber, de a mindenki számára ismert Ave Maria  is többféle  feldolgozásban  hangzott el.

 

 

A fellépők műsorát  Bodor Zoltán rövid búcsúbeszéde  zárta. A lelkész megköszönte a  jó ügyért  való közbenjárárst,  áldást kért az egybegyűltekre és azon alkalomra, mely utat mutathat egy beteg embernek a gyógyulás felé vezető úton.   A jótékonysági koncert sikerrel  zárult, mert 6347 ront tudtak összegyűjteni, mely összeg reményt ad a továbblépéshez és ahhoz, hogy talán nem is olyan sokára, megint minden olyan lesz, mint régen.

Ványa Blanka