A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) pályázatot hirdet olyan irodalmi művek megírására, amelyek az Áldás, népesség mozgalom célkitűzéseihez igazodnak, és amelyek a már ötödik éve zajló Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedők további forrásanyagai lehetnek.

Pályázni két kategóriában lehet:

A. gyermekek számára (14 éves korig)

B. fiatalok, felnőttek számára (15 éves kortól)

Pályázni a következő műfajokkal lehet: mese, novella, vers, verses mese, melyek terjedelme nem haladhatja meg a 20000 leütést.

 

A beküldött mű üzenetében az Áldás, népesség mozgalom eszmeiségéhez, és az ennek kapcsán elindított Adj, király, katonát! vetélkedősorozat gondolatvilágához kell kapcsolódjon, úgy mint: a család érték, a gyerek Isten áldása, nagycsaládban élni jó, a testvéri összetartozás megélése stb. Mivel az Adj, király, katonát! vetélkedők a 10–15 éves korosztályt szólítják meg, így a beküldött művek esetében is kérjük ezt figyelembe venni.

A nyertes, illetve jó pályamunkákat az Adj, király, katonát! 2011–2012-es szöveggyűjteményében közöljük, mely immár több mint ezer példányban jelenik meg, és Erdély-szerte több településen jut el ingyenesen a vetélkedőre benevezett 10–15 éves korosztályhoz. A pályázaton való részvétel egyben a szerző hozzájárulását is jelenti a beküldött mű megjelentetésére.

A nyertesek kategóriánként a következő pályadíjban részesülnek: I. díj: 400 lej, II. díj: 300 lej, III. díj: 200 lej.

 

A pályaműveket elektronikus formában a következő címre várjuk: .

A kísérőlevélben kérjük jelezni a választott pályázási kategóriát.

 

 

Beküldési határidő: 2011. május 31.

 


A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:

–  legalább egy, legtöbb három írást a fent jelzett műfajok egyikéből;
– a pályázó alapadatait: név, lakhely, foglalkozás, elérhetőségek.

További kérdésekre szívesen válaszol Bardócz Csaba programfelelős, , tel.: 0742-871575.