A hagyományokhoz hűen idén is ismét megrendezésre került Érolasziban a Bibliahét, amelynek az Érolaszi Református Egyház gyülekezeti terme adott otthont. A foglalkozások augusztus 15-én vették kezdetüket és augusztus 19-én értek véget. Házigazdája az Érolaszi tiszteletes úr neje, Futó Márta volt, ő foglalkozott a gyerekekkel, tanította őket, s ha kellett kordába is tartotta őket.  A programok minden nap délelőtt 10 és 13 óra között zajlottak. Első nap, hétfőn 16 gyerek vett részt a foglalkozásokon, majd napról-napra egyre többen mentek, a többi napon 30-32 gyerek is jelen volt.

 

A Bibliahét témájának címe Vigyázz! Kész! Rajt! volt, ehhez kapcsolódóan a gyerekek énekeket tanultak.

A programok igen sokoldalúak és színesek voltak, többek között bibliai történeteket, énekeket tanultak, színeztek, faragtak, kézimunkáztak.

A gyerekek nagy örömére minden nap játszással zárult, amelynek ők nagyon örültek.

 

 

A hét minden napja mókával, kacagással és tanulással telt, mindenki hálás volt, hogy részt vehetett a Bibliahéten, hiszen a gyerekek is kikapcsolódhattak. Nem voltak csoportokra osztva, így a nagyobbak segíthettek, s vigyázhattak kisebb társaikra.

A Bibliahét alkalmával új dolgokat tanulhattak, a Biblia tanításából is fölfedezhettek, s ezek reméljük mindnyájuk hasznára válnak.

 

 

Fazekas Evelin