A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Liceum évnyitó ünnepségén ez évben is szép számban jelentkeztek az okulni és okítani vágyók, megtöltve az iskolaépület udvarát. A felvonulást követően, miután mindenki elfoglalta a helyét és megbeszélte a legfontosabbakat a szomszédjával, a figyelem az oktatói gárda tagjaira terelődött, akik megtartották jókívánságokkal teli beszédeiket, melyeket a székelyhídi tánccsoportok bemutatói tettek színesebbé.

A Kölyök Dance a De nehéz az iskolatáska szövegére és dallamára forduló apróságainak táncát követően Kozma Sándor aligazgató, ezúttal konferanszié minőségben, Vad Márta igazgatónőt kérte fel, hogy nyissa meg az ünnepi beszédek sorát. Az igazgatónő Petőfi Sándor jól ismert szavaival szólt az egybegyűltekhez: Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem…, hiszen –amint azt kifejtette – szeretjük az őszt, mivel egy új időszámítás kezdetét jelöli, új és régi arcokat, akik itt és újra itt vannak. Germán Olimpia aligazgatónő-helyettes sok sikert kívánó szavait a Tini Dance pezsdítő tánca követte, előadásuk most is lefoglalta a körbevizslató tekinteteket.

Béres Csaba székelyhídi polgármester Szent-Györgyi Albert szavait választva szólt az iskolakezdőkhöz, kiemelve a gyermeki lélek csodálatosságát, amelynek legfőbb erénye a pajkosság, az egyenesség, a nyíltszivűség, de ugyanakkor a feladat komolyságát is, amellyel minden tanév elején és végén szembesülnek elsősorban a diákok, de nem kevésbé a tanárok és a szülők, akik szeretetükkel arról a bizonyos rögös útról, amely növendékeik előtt áll, néhány rögöt félredobhatnak. A városi rendőrség nevében Ioan Enache szólalt fel, biztosítva a város lakosságát, hogy a szülők és gyerekeik számíthatnak a rendőrség szolgálataira, a kötelék tagjai barátként járulnak hozzá az iskola karakterformáló küldetéséhez.

A helyi néptánccsoport énekes-táncos előadását követően a település egyházainak képviselői: Antal Ciprian, ortodox pap, Duma Ferenc katolikus plébános és Rákosi Jenő, református lelkész mondtak áldást az új tanévre. Közös imádkozás után Kozma Sándor aligazgató jókívánságai zárták az ünnepséget.

 


Írta: Szamos Mariann