Nagyon örültem a rajzaitoknak és az írásaitoknak. Ebből is látszik, hogy mennyire vártátok a tavaszt, mennyire várjátok a Húsvétot és a tojásfestést.
Most, hogy nem kell iskolába mennetek, használjátok ki az időt, olvassatok sokat, beszélgessetek a szüleitekkel, tesóitokkal. Meglátjátok gyorsan el fog telni az az idő, amit otthon kell töltenetek.
Ti is tudjátok, hogy május első vasárnapján lesz anyák napja. Arra bíztatlak titeket, hogy írjatok verset vagy pár szép gondolatot édesanyátokhoz, édesanyátokról. Rajzoljátok le anyukátokat, ha kedvetek van az egész családdal együtt. Nagyon várom a munkáitokat, hiszen nekem is itthon kell maradnom! Jó egészséget kívánok mindenkinek! KÓPÉ


Április

RADNÓTI MIKLÓS
Ragyogó rügyre ült le most a nap,
s nevetve szamárfület mutogat.
Madárfi erre eltátja csőrét,
hunyorg feléje a nevető rét,
s a bárány is csodálkozik. Csoda,
hogy nem billen ki száján fogsora.

Ragyogó rügyön álldogál a nap,
indulni kész, arany fején kalap.
Fiatal felhő bontja fönt övét,
s langyos kis esőt csorgat szerteszét,
a rügy kibomlik tőle és a nap
pörögve hull le és továbbszalad.


A tavasz
A tavasz csodálatos tud lenni, mert kivirágoznak a fák és kibújnak a földből a virágok.
Tavasszal melegebb van és nem kell a házban ülni, mint télen. Ilyenkor van a nők napja, a forradalom évfordulója és Húsvét. Tavasszal a méhek beporozzák a virágokat. Ilyenkor kelnek fel a téli álmot alvó állatok és minden gyermek boldog. Tavasszal van a tavaszi vakáció, akkor lehet pihenni és játszani.
Én azért szeretem a tavaszt, mert meleg van és mindenki vidám.
NICA ISTVÁN CSONGOR (IV. B osztály)


Vártunk, tavasz!
Kimentünk a gyümölcsösbe ,
ünnepeltünk kiskertünkben .
Nagyon vártunk tavasz,
a hideg nagyon ravasz.

A virágok összesúgtak,
egymásra is mosolyogtak.
Most nagyon örülhetünk,
itt a tavasz, jó ez nekünk.
PAPP REGINA KINCSŐ (IV. B osztály)


Tavaszköszöntő
Itt a tavasz, várva vártunk.
Oly régóta nem is láttunk!
Fecske család örül neked.
Örömükben csicseregnek.

Itt a tavasz, itt van végre,
Örülünk, hogy télnek vége!
Emberek ezrei várva várt,
Itt a tavasz, itt van már.
SZALAI TÍMEA KRISZTINA (IV. B osztály)


Itt a tavasz
Mindenki a tavaszt várja már. A felnőttek szerint végre kint dolgozhatunk, a gyerekek szerint végre az udvaron játszhatunk. Persze hogy mindenki várja a tavaszt, hiszen jó idő van.
Ez egy ünnep évszak: anyák napja, nőnap, a forradalom évfordulója és Húsvét.
Szerintem a tavasz a legjobb évszak, mert kint nőnek a virágok és zöldell a fű.
MOLNÁR TÍMEA (IV. B osztály)


Egy érdekes verseny
A Kurutty azért érdekes verseny, mert itt egy csapatban versenyezhet az elsős, másodikos, harmadikos és negyedikes. A mi csapatainkban a harmadikosokat másodikosok helyettesítették.
A felkészítőkön tanultunk állatokról, meséket olvastunk, népi játékokat tanultunk, csapatindulót írtunk, angol jelenetet próbáltunk, gyakoroltuk a versírást, a meghívó és a plakát készítését.
Utolsó héten minden nap iskola után maradtunk a tanító nénivel és Vigh Viktóriával felkészülni. Olyan állatokról is tanultunk, amiket még nem is láttunk. Az volt a legjobb, hogy közösen készültünk mindenből.
Szalacson rendezték a versenyt március 7-én, szombaton. Összesen nyolc csapat vett részt a versenyen. Székelyhidat a Gézengúzok és a Sürgő-forgók csapata képviselte. Összesen három csapat jutott tovább a megyei szakaszra, közöttük a mi két csapatunk is. Mi, a Gézengúzok állatvilágból értük el a legjobb eredményt, míg a Sürgő-forgók anyanyelvből voltak a legjobbak.
Nagyon jól éreztük magunkat, már nagyon várom a megyei fordulót.
VADKERTI ANDRÁS RICHÁRD (IV. B osztály)


Beszámoló
Pénteken, kora reggel Püsök Julianna, Pop Tímea, Gáll Izabella tanító nénikkel, Pop Regina, Kaszoni Réka és Kaszoni Enikő, Molnár Regina tanulókkal, elindultunk Vésztőre az V. Stylus Szépírási Versenyre, az utolsó megmérettetésre, amelyen harmadik alkalommal vettem részt.
Mikor megérkeztünk, nagyon nagy szeretettel fogadtak minket. Egy közös csoportkép után tízóraival vártak a házigazdák. Mikor mindenki elfogyasztotta a tízóraiját, templomi áhítattal folytatódott a nap. Felosztottak minket csoportokra. Nagyon örültem, hogy újra Ica nénihez kerültem!
Végre elkezdődött a verseny! Érdekes módon csak három mondat volt az egész! Mi negyedikesek „Egy kép alá” című szöveget kaptunk.
Miután letelt az egy óra (mert ennyi időnk volt leírni), jöhetett a kiadós ebéd. Nagyon finom volt az ebéd, mégis a sütemény ízlett a legjobban!
Azután mehettünk kézimunkázni. Szárnyalhatott a fantázia: hűtőmágnest, papírzacskót, képeslapot, színezőt, virágot, karkötőt és kulcstartót lehetett készíteni.
Újra a templomba mentünk, hogy megnézzük az előadást, amivel készültek. Furulyáztak, énekeltek, verset mondtak. Gyönyörű volt.
Azután jöhetett a várva várt eredményhirdetés! Tűkön ülve vártuk az eredményt!
A hegyközszenmiklósi Kaszoni Enikő (II. osztály) és Kaszoni Réka (III. osztály) egyaránt III. helyen végeztek, én pedig II. helyezett lettem a negyedikesek között.
Az eredményhirdetés után boldogan indultunk haza.
BEDE ANNA ESZTER (IV. C SBS osztály)


Írta: Ér hangja