Hamarosan itt az év vége. Biztos vagyok benne, hogy a Mikulás mindannyiótokhoz eljutott. Izgatottan várjátok már a Karácsonyt és a szilvesztert. A rajzaitokból és az írásaitokból kiderült számomra, hogy nemcsak az ajándékok fontosak nektek, hanem megértettétek a Karácsony valódi üzenetét is. Alig várjátok már, hogy az ünnepek alatt több időt töltsetek a családtagjaitokkal, szeretteitekkel.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!

Kópé


Karácsony

Szilágyi Domokos

A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.

Kedves Jézuska!

Ha látod a levelem, akkor tudom, hogy itt vagy.

Szeretnék egy laptopot, mert a régit valaki leöntötte vízzel. Szeretnék a húgomnak egy Barbie-játékot és a bátyámnak egy új telefont, mert tudom, hogy szeretne egyet . Anyukámnak szeretnék egy konyhakészletet és apukámnak pedig egy új szekrényt, hogy a szerszámait el tudja rakni.

Ezúttal Karácsonyig megpróbálok jó lenni, mert én hiszek benned. Köszönettel:

Vadkerti András Richárd (IV. B osztály)

Kedves Angyal!

Nagyon kedves vagy és jószívű. Szeretném, ha ebben az évben is hoznál ajándékot. Ebben az évben jó gyerek voltam. Szeretném, ha meglepetés lenne az ajándék, ha kapok. Szeretnék még szeretetet és boldogságot. Azt is szeretném, hogy a szüleimnek is hozz ajándékot, mert ők is jók voltak. A mamámnak is hozz valamit, mert ő is jó volt. A szeretteimnek is legyen meglepetés.

Az a lényeg Karácsonykor, hogy jól érezzük magunkat az egész családdal.

Nica István Csongor (IV. B osztály)

Kedves Jézuska!

Én az idén nagyon jó voltam, de rossz is. A kishúgommal sokat játszottam a Gazdálkodj okosan játékkal, amit ezelőtti évben kaptunk. Mamámnak és anyukámnak is segítettem. Minden reggel, amikor van kedvem, be szoktam vetni az ágyamat. Szeretnék kérni egy társasjátékot, amivel a családom és én tudnánk játszani. Szeretnék még kérni egy karácsonyi színezőt rénszarvasokkal manókkal és mindennel.

Ennyi lett volna a kérésem és idén is igyekszem jó lenni.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Szegecs Alexandra (IV. B osztály)

Kedves Jézuska!

Remélem eljut hozzád ez a levél, mert azt szeretném mondani, hogy idén anya, apa és én szeretnénk feldíszíteni a karácsonyfát. Ugye nem baj? Szerintem szép az is, amit te hozol, de az is szép lesz, amit mi díszítünk. Arany és fehér díszek lesznek a fán.

Azért nem írom meg, hogy mit kérek, mert még nem tudom. Az otthoni levélben majd benne lesz.

Nagyon szeretem a Karácsonyt. Nemcsak azért, mert akkor van a születésnapom, hanem azért is mert akkor a család összegyűl, ebédelünk, vacsorázunk, beszélgetünk és társasjátékozunk.

Köszönöm, hogy elolvastad a levelem.

Szalai Tímea Krisztina (IV. B osztály)


Írta: Ér hangja