Azt kértem tőletek, rajzoljátok le vagy írjátok meg nekem, hogyan képzelitek el a jövőtöket, milyen foglalkozást fogtok választani, ha nagyok lesztek. Úgy vettem észre, hogy vannak elképzeléseitek.

Tanuljatok szorgalmasan, fogadjatok szót a tanító néniknek és a szüleiteknek. Így válhatnak csak valóra az álmaitok.

Ne feledkezzetek meg arról sem, hogy hamarosan érkezik a Mikulás és a Karácsony sincs már messze. Biztosan ti is írtok levelet vagy rajzoltok  az angyalnak vagy a Jézuskának. Küldjétek el nekem is ezeket az írásokat és rajzokat! Addig is legyetek jók, vigyázzatok magatokra! Puszi

Kópé

Mi leszek, ha nagy leszek?

Ha én nagy leszek, mi leszek? Felnőtt leszek, de óvónőként. Miért akarok óvó néni lenni? Azért, mert imádom a gyerekeket. Tudom, hogy ez még messze van, mert csak tízéves vagyok. Ha majd eljutok addig, hogy a vágyam valóra váljon, akkor remélem, hogy a tanító néni büszke lesz rám. Ne azt mondja, hogy potyára tanított bennünket. Lesz majd egy kislányom is, akit úgy fognak hívni, hogy Lili. Talán még őt is én fogom tanítani.

Hamza Eszter Laura (IV. B o.)

*

Ha felnőtt leszek, gyerekorvos leszek. Azért, mert szeretem a gyereket és ezzel segíthetek rajtuk. Lesz egy lányom is, és a szabad időmben meg fogom látogatni a szüleimet.Segíteni fogok a szegényeknek, lesz jogsim és szép autóm. Lesz szép házam, szobatiszta kutyám és lehet, hogy lesz egy cuki cicám is.

Horváth Fanni (IV. B o.)

*

Ha nagy leszek, akkor én egy kozmetikában fogok dolgozni. Én fogom kisminkelni a lányokat és minden nap kapok fizetést. Lesz majd gyerekem és férjem. A férjem építeni és javítani fog. Mindig meglátogatnám a szüleimet. Ha anyának és a tesómnak lenne a szülinapja, akkor nagy partit szerveznénk.

Szűcs Tamara (IV. B o.)

*

Ha felnőtt lennék, akkor lehetnék bármi: lakberendező, építészmérnök vagy földrajztanár. Lesz egy házam, két emeletes, mert szeretem a magasságot.Lenne egy autóm is, ami olyan mint a tanító nénié, mert modern.Szeretnék majd egypetéjű, fiú ikreket. Ha felnőtt lennék, lenne még két fehér kutyám, egy fiús biciklim, ami váltós és jó a fékje. Azért nem szeretnék felnőtt lenni, mert nem tudnék játszani és nem lenne annyi szabadidőm.

Nica István Csongor (IV. B o.)

*

Én szakács szeretnék lenni, mert nekem nagyon tetszik ez a munka. Kicsi korom óta erre vágyom. Rengeteg főzőműsort nézek, és így nagyon megtetszett nekem. Igaz, nem sok mindent tudok főzni, csak egyszerű dolgokat. Egy hatalmas éttermet szeretnék, hatalmas konyhával, ahol én lennék a főszakács. Ha majd nyugdíjba vonulok, a gyermekeim veszik át a helyemet és ha ők öregek lesznek, az ő gyerekeik veszik át a helyüket.

Major Szandra (IV. B o.)

*

Nagyon sokszor álmodozom arról, hogy mi szeretnék lenni felnőttként. Mi leszek, ha nagy leszek? Ha nagy leszek, manikűrös vagy fodrász szeretnék lenni. A legnagyobb vágyam, hogy örömmel végezhessem a munkámat és másoknak is örömet szerezzek vele.Nagyon szeretem a szép körmöket. Ha tehetném, minden héten új körmöt csinálnék magamnak. Sokszor játszom azt, hogy manikűrös  vagyok. Azt is játszom, hogy fodrász vagyok, miközben az anyukám haját fésülöm vagy fonom.Sokat fogok tanulni és dolgozni, azért hogy elérjem az álmomat.

Jeremiás Vanessza (IV. B o.)


Írta: Ér hangja