Egy kicsit szomorú vagyok, mert elvesztettem egy nagyon jó barátom! A barátok a legfontosabbak az életben! Ezt jegyezzétek meg!
Pajtikáim, már nem kívánjuk a havat, a telet. Eddig azért „könyörögtünk”, hogy jöjjön a hó, legyen igazán tél. Most már a TAVASZt várjuk, kívánjuk! Szeretnénk látni a nyíló virágokat, szeretnénk látni a visszatérő fecskéket, gólyákat!

Sokat ünnepeltünk ebben a hónapban: a tavasz kezdetét (március 21.), a nemzetközi nőnapot (remélem felköszöntöttétek Anyát!), március 15-ét, a magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából biztos vagyok, hogy kitűztétek a kokárdát!

Nem kértem tőletek, de valószínűleg Húsvét után nagyon sok rajzot, fotót kapok az ünnepi asztal díszéről. (Ezt szerettem volna előre kérni! Nem jött össze!)

Kívánok a lányoknak sok, kedves locsolót (hogy el ne hervadjanak), a fiúknak sok kedves fogadót!
Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!
Kópé


Ibolya

Zelk Zoltán

Ibolya, ibolya
virítsz már a réten,
gyönyörködsz este a
víg tücsökzenében.

Tücsökzene ringat
este elalvásra,
hajnalban megfürdesz
az ég harmatába’.

Napfény az ebéded,
szellők simogatnak:
így élsz vidáman,
hírnöke tavasznak.


A tavasz

A tavasz márciusban kezdődik és május végéig tart. Ilyenkor az idő melegedni kezd, rügyeznek, virágoznak a fák, újjá éled a természet. A téli álmot alvó állatok felébrednek, előbújnak a medvék a barlangból. Megérkeznek a gólyák, a madarak lerakják tojásaikat. Nagyon szeretem a tavaszt, mert ilyenkor egyre többet lehet kint játszani, és nagyon szép, hogy ilyenkor nyílnak a virágok és minden illatos.
Serban Ivett (IV. B osztály)

A tavasz egy csodálatos évszak. Elmúlnak a hideg téli napok, napról-napra egyre melegebb lesz. A fák rügyeket bontanak, felébrednek. Ébredeznek az alvó állatok is, zöldülni kezd a fű. Ilyenkor az erdei virágok is kinyílnak, illatoznak. Az állatok sem fáznak már, sütkéreznek a napsütésben. Az emberek a kertekben, földeken munkálkodnak. Mindenki élvezi a szabad levegőt.
Szűcs Henrietta (IV. B osztály)

Tavasszal visszajönnek a gólyák és fészket raknak maguknak. Kivirágoznak a fák, repülnek a pillangók és a fecskék. Csicseregnek a madarak, hoszszabbodnak a nappalok. Nyílnak a hóvirágok, a tulipánok és a nárciszok. Nagyon szeretem a tavaszt, mert ragyogóan süt a nap, és melegszik az idő. A tavasz nagyon szép évszak.
Borsi Boglárka (IV. B osztály)

Tavasszal felmelegszik az idő, kirügyeznek a fák. Lenn, az avarszinten elolvad a hó meg a jég. Munkálkodnak a hangyák, nyílnak a hóvirágok. A békák is előbújnak rejtekükből. Fennebb, a bokorszinten nőnek a cserjék. ők is életre kelnek. A lombkorona szinten futkároznak a mókusok, hangoskodnak a fakopáncsok, rovarok után kutatnak a fákban. A tavak jege is felolvad, halak úszkálnak a vízben. A mezőn vetik a repcét és a tengerit, ültetik a krumplit. Az emberek élvezik a tavasz-csodát.
Bokor Nimród-István (IV. B osztály)


Az én édesanyám

Az én édesanyám
Egy jólelkű asszony,
Ki, ha baj van,
Mindig mellettem van.

A legáldottabb kéz
A te két kezed,
Mely minden bútól-bajtól
Megóv engemet.
Vigyázd, őrizd az életem,
Maradj még sokáig velem!
Ha távol is sodor az élet,
Te mindig maradj velem!

ő az én KINCSEM,
Nála drágább, bizony nincsen.
Maradj mindig vidám,
Kedves ÉDESANYÁM.
Széles Dávid (IV. o., Érolaszi)


Írta: Ér hangja