Köszöntelek benneteket az új tanév alkalmából, „öregebbek” lettetek egy évvel! Sok sikert, jó tanulást! De ma még a vakáció a főszereplő, hisz egy kis időbe telik, míg újra belerázódunk a tanulásba. Látom és olvasom, hogy nagyon szép helyeken jártatok a nyáron: tenger, hegyek, a nagymama kertje falun… Persze az is érdekelt volna, hogy ki milyen szép, érdekes könyvet olvasott a nyáron? No de majd legközelebb! Köszönöm, hogy gondoltatok rám, és megosztottátok velem fotón, rajzban vagy szép fogalmazásokban élményeiteket. De vége a nyárnak, a vakációnak, nincs mit tenni, úgyhogy ajánlom, hogy vigasztalódjatok Létay Lajos soraival. Várom tőletek az első iskolai napokhoz kötődő élményeiteket, az idei tanév első sikeres feleletét, dolgozatát. Addig is, cupp mindenkinek!
Kópé


Jó tanulást!

Létay Lajos

Kicsit elrabolt a rigó,
csöppet elcsípett a darázs,
elvitt belőle a patak,
vonat, tenger, táborozás,
s mire megcsörren a dió,
volt-nincs már a vakáció!

Sajnálod-e? No, ne tagadd,
én is sajnálom a nyarat,
a madarat, hogy elrepült,
a patakot, hogy elszaladt,
de mit tehetnék kis koma,
ősz van, megnyílt az iskola.

S ugye nem is rossz ez!
Megint együtt a sok jó barát,
a rétről a sok labda mind
ide a nagy udvarra szállt,
s ahány kiránduló, halász,
mind itt zsibong most, itt tanyáz.

S nézd a sok kis pislogó kicsit,
a sok riadt madarat,
micsoda izgalom nekik,
e zsongó őszeleji nap,
hogy ámuldoznak mindenen,
mi oly ismert neked, s nekem.

Menj szépen, fogd meg a kezük,
hogy bátran lépegessenek,
vezesd őket, segíts nekik
bejárni a titkos termeket,
mutasd meg nekik a padot:
Innen nyílnak a csillagok!


Az én vakációm
Egy napon anyával és a tesómmal Feketeerdőre kirándultunk. Amikor odaértünk, sétálni indultunk, felfedeztük a környéket. Reggelizéshez a patak partját választottuk. Mi, gyerekek, persze megmártóztunk a patak vizében. Eleinte hidegnek tűnt, de megszoktuk. Kövekből gátat is építettünk. Elmentünk a vasasásványvíz-forráshoz is, egy lengőhídon jutottunk oda. Hazafelé is volt meglepi, hisz Margittán pizzával vendégeltek meg. Remekül éreztük magunkat.
Szűcs Henrietta (IV. B o.)


Legkedvesebb vakációs élményeim
Szép augusztusi reggelen érkeztünk a tengerhez. Meg sem vártuk, hogy elhelyezzenek a szállásunkon, a legelső dolgunk volt, hogy lemenjünk a partra. Nagyon szép hely a román tengerpart! Anyával és apával sokat fürödtünk, sokat napoztunk. Nagyon jól éreztük magunkat, de sajnos gyorsan eltelt a két hét. Hazafelé jövet a Fogarasi-havasokban is eltöltöttünk két napot, és a tordai hegyeknél is megálltunk. Októberben mehetünk Németországba, és a Balatont is útba ejtjük. Ezzel vége is az idei nyaralásnak, de jövőre kezdődhetnek újra az izgalmas kalandok!
Serban Ivett Vivien (IV. B o.)


Nyári élményeim
Egy szép nyár nap elutaztam nagymamámhoz falura. Már másnap az unokatestvéremmel és Kevinnel a vallástáborba mentem. Sok olyan barátommal találkoztam ott, akiket már egy éve nem láttam. Nagyon jól szórakoztunk. Ebédre tábori bográcsost kaptunk, majd sajnos indulni kellett haza. Persze otthon sem unatkoztam. Ahogy hazaértem, pár perc múlva már indultam is Jenniferhez. Együtt mentünk Alexához, ahol Zsani is csatlakozott hozzánk. Együtt lubickoltunk a kerti medencében. Nagyon jó élmény volt ez a hét. Jó volt látni a barátaimat és a rokonaim.
Nagy Barbara (IV. B o.)


Vakáció
A nyári vakációban elvittek engem és anyukámat autóval Németországba a tesómhoz Hosszú volt az út, de megérte a fáradtságot! A tesóm már várt minket, nagyon örült nekünk. Voltunk Sisi kastélynál, nagyon szép volt. Játszótér is volt ott, sokat hintáztam, csúszdáztam és mászókáztam. Nagyon jól éreztem magam. Remélem, jövőre is elmegyünk.
Bertalan Dóra-Hajnal (IV. B o.)


Cicus
A vakációban sokat segítettem anyának. Egy délután együtt mentünk a boltba bevásárolni. A bolt előtt a járdán gyámoltalan kiscicát találtam. nem mertem otthagyni, mert féltettem a körülötte ólálkodó kutyáktól. hazahoztam, megetettem, mindjárt el is foglalta nagymama fotelját. El is aludt hamarosan és én boldog voltam, nagyon jól éreztem magam, hogy segíthettem a cicusnak.
Kiss Bernadett (IV. B o.)


Írta: Ér hangja