Új helyszínen, a városi sportcsarnokban tartották a Petőfi-líceum hagyományos rendezvényét

 

 

Idén először a városi sportcsarnokban rendezték a Petőfi-líceum végzős tanulóinak szalagavató ünnepségét. A május 4-i rendezvény házigazdái a XI. A, XI. B és a XI. C osztályok voltak.

A műsorban elsőként a helyi rockzenekar rövid koncertjét tekinthettük meg, majd köszöntötték az egybegyűlteket, a nézőket és a végzős diákokat egyaránt. A végzős osztályok ekkor már nagy izgalommal várták, hogy mi módon parodizálják ki őket a XI. osztályos diákok, és hogy hogyan búcsúztatják őket az iskolától.

 

 

 

Az előadások között megtekinthettünk parodizálást, tízéves osztálytalálkozót, csajos veszekedéseket, videobemutatást. Az előadások során a kiparodizált diákok nagy része ráismert önmagára, bár olyanok is voltak, akik nem látták önmagukat a nekik szánt szerepben. A műsorok nagy sikert arattak mind a végzős diákok, mind a nézők köreiben.

Az ünnepség komoly részében énekszóval és versekkel búcsúztatták a XI. osztályosok a végzős tanulókat, akik közül néhányan bizony könnyes szemmel gondolnak vissza az elmúlt négy középiskolás év eseményeire.

 

 

A kitűzők átadása előtt a diákok szintén elbúcsúztak Hegyesi Viktor igazgatótól, aki a végzős tanulókkal egyszerre ballag iskolánkból, a hoszszú tanítási éveket a nyugdíjas évek által kipihenni. (Békés és hosszú életet kívánunk igazgató úrnak!) Az iskola tanári kara meglepetéssel készült az ünnepelt számára, e jeles alkalommal ugyanis átadták és bemutatták a Petőfi Sándor Elméleti Líceum logóját, amely elkészítésében köszönet illeti Árus Tünde rajz szakos tanárnőt.

 

 

A meglepetések átadása után az iskola végzősei megkapták kitűzőiket, s osztályfőnökeik sok sikert kívántak a továbbiakban és az érettségin.

 

 

A szalagavató után hajnalig tartó diszkó várta a szórakozni vágyókat, amelynek a strand épülete adott otthont.

 

 

Fazekas Evelin