Városunkba látogatott a Malaga Quintett debreceni diákzenekar

 

Élőkoncertet adott a Malaga Quintett elnevezésű debreceni rocksulis zenekar a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban január 25-én, pénteken, a magyar kultúra napja alkalmából.

Az előadás mondhatni családias hangulatban, szűk körben zajlott, de ez senkinek sem szegte kedvét, ugyanis a hangulat fergeteges volt, az érdeklődők pedig csak nehezen állták meg, hogy nyugodt fegyelemmel üljék végig a felzendülő dallamok ritmusos kavalkádját. Bár abban biztos vagyok, egyetlen láb vagy kéz sem maradt teljesen nyugton, hogy legalább finoman ne verje a taktust. Ebből tehát tanultunk, így a következő alkalommal álló koncertre rendezkedünk be, és kifényesítjük a táncparkettet a spanyolos nótákra lejtett táncainkkal, remélhetőleg szélesebb körben.

 

 

A koncertet követően pedig a szervező diáktanácsosok, tanárok vendégeik társaságában eltöltöttek még néhány órát beszélgetéssel, ismerkedéssel, némi falatozással. Közben pedig megnézték a nemrégiben elkészült Székelyhíd városát ismertető kisfilmet, illetve a Griffiti Dráma- és Filmműhely által készített, Sóhajtásnak beillő szózat… című rövidfilmet.

 

 

Remélhetőleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy vendégül láttuk őket, lelkesen szövögetjük jövőbeni terveinket, a közös programokat. A mostani találkozást megelőzte néhány héttel ezelőtti náluk tett látogatásunk, mely Palczer Judit, a baba-mama kör vezetője révén jött létre. Őáltala ismertük meg Vincze Bélát, a Rocksulit létrehozó Más-Mozaik Egyesület elnökét. A Rocksuli lehetőséget nyújt a muzikális hajlamú ifjaknak, hogy fejlesszék és kiéljék tehetségüket, ezen kívül más ifjúsági programokat is szervez a fiatalság számára, most pedig a mi iskolánkat szeretné kicsit bevonni a zenei életbe, felkarolni a művészi hajlamú diákokat. Az ottani fogadtatás igen szívélyes és szeretetteljes volt, így könnyedén születtek új ismeretségek és barátságok. Meghívtak bennünket a Rocksuli félévzáró koncertjére, amikor akár több száz tehetséges előadó lép színpadra, s két napon át bűvöli a közönséget, február 8–9-én. Reméljük, ezen a hétvégén újabb nagyszerű ötletek, közös programok tervei születnek majd, ez a barátságos kapcsolat tovább virágzik, s a jövendő években még számos ilyen kellemes alkalomban lesz részünk.

 

 

Major Zsuzsa