Nagyszerű vetélkedősorozatot szervezett a megújult diáktanács

 

Sok színes program várta a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjait a negyedszerre megrendezett, Petőfi-hetek nevet viselő, október 24. és 31. között lezajlott programsorozaton. Nagyszerűen pörögtek a programok, sok érdeklődő diák és tanár vett részt a vetélkedőkön. Terítéken volt fiúlány focibajnokság, bicikliügyességi verseny, pókerbajnokság (persze a legfőbb tét, a nyeremény édességcsomag volt, semmi anyagi kockáztatás), filmtúra, tekeverseny, turi túra, asztalitenisz-bajnokság, sakkverseny, illusztrációverseny.

 

 

A fiú-lány focira öt csapat jelentkezett, mind nagyon ügyesek és lelkesek voltak, talán a lányok jobban is élvezték kicsit, hisz megmutathatták, mit tudnak, s valószínűleg ugyanezért voltak a fiúk néha kissé feszültebbek és ingerültebbek is. A bajnokság győztese a X.  B. osztály csapata lett. A másnapi ügyességi versenyen valóban nagyon tehetségesnek kellett lenni, hisz egy keréken való haladás, szlalomozás, ugratás, kapu alatti átbújás, bóják megkerülése, libikókán való egyensúlyozás is szerepelt a kínálatban. Ezenkívül a merészebbeknek úgy is kerekezniük kellett, hogy az egyik kezükben vizes poharakat tartottak. Persze mindez nem riasztott el senkit, összesen 35 jelentkező volt, négy kategóriában szerepeltek, kor- és nem szerint megkülönböztetve, a legügyesebbeknek Lakatos Barna, Milotai Kristóf, Serbán Anikó, Szabó Roland bizonyultak. Ahogyan azt Hevesi Zoltán magyar szakos tanár mondta: „Aznap látszott, hogy lesz valami: a hűvös idő ellenére még a megszokottnál is jobban tele volt a suli biciklitárolója.”

 

 

Ezután következett a pókerbajnokság, ahol hosszú órákon át kemény küzdelmek folytak. Majd jött a tekeverseny, melyen a Bolond Bowling névre keresztelt csapat került ki győztesen. Ezzel egy időben zajlott az úgynevezett filmtúra: az osztályok sorsolás útján kaptak egy-egy híres filmcímet, melyet ki-ki a maga módján be kellett mutasson ezen a napon. Nagyon aranyos és kellemes jeleneteket adtak elő, minden, a versenyben részt vett osztály kitett magáért, végül pedig a VII. C. és a X. D. osztályok nyerték el a pálmát.

 

 

Úgy vélem, gratuláció illeti mind a versenyző diákokat, mind a szervezőket, akik ejtenek ugyan hibákat, nem is keveset, de sokat küzdenek azért, hogy színesebbé tegyék az iskolai hétköznapokat! A kitalált programok és vetélkedők sorozatán meglátszott, hogy a kibővült diáktanácsba számos új, ötletekkel és kreativitással megáldott tag érkezett, ugyanis meglepően sok és leleményes javaslattal jelentkeztek, s a programok lebonyolításában is remekül teljesítettek, aminek mi, „öreg rókák” különösen örülünk, hisz megnyugodhatunk abban, hogy jó kezekben hagyjuk diákszervezetünket, ha már nekünk tovább kell majd mennünk. Köszönjük a szervezésben segítő néhány, „ifjú lelkű” tanár támogatását is.

 

Major Zsuzsa

 

 

Suliszínezés: üvegfestegető gyerekek

 

 

Üvegfestéssel foglalkozhattak a székelyhídi iskola ügyes kezű diákjai október 25–26-án a Petőfi-napokon. A környezetünkben sokszor észre sem vett mezei virágokat és jellegzetes érmelléki állatokat rajzolták a gyerekek a tenyérnyi üveglapokra, majd áttetsző üvegfestékkel színezték ki ezeket. A szép munkák a földszinti folyosó üvegfalát fogják díszíteni, remélhetően kiszínezve ezzel a szürkébb iskolai napokat is. A programot a Communitas Alapítvány támogatta.

 

 

Jagos Helén