Valóságos kis műhelyekké alakultak a Csokalyi Általános Iskola osztályai december 8-án, amikor kézművesnapot szerveztek a tanító- és óvónők. Mindegyik osztályban született valami különleges, egyedi alkotás. Volt rajzolás, karácsonyidísz-gyártás, papírhajtogatás és -cifrázás, nagy festés-mázolás. A negyedikesek a Télapónak a szükséges virgácsokat is elkészítették. A program reggel kezdődött és délig tartott, amikor az elkészült remekműveket az iskola folyosóján szemrevételezhette a sok kíváncsi szempár. Az asztalok csak úgy roskadoztak a sok alkotástól: kövér almahasú Mikulások bólogattak, ezüstdiók és -tobozok csillogtak, cifra papírhópelyhek fehérlettek, festett Mikulások „pironkodtak”. Még a mikulásvirág is kinyílt erre az alkalomra, melyet a szorgos kezű másodikosok néhány régi tojástartóból, hurkapálcikák és némi festék segítségével varázsoltak oda.

 

 

Gyerekek és tanítók egyaránt nagyon élvezték a közös munkát, de kicsit mindenki el is fáradt a nagy sürgés-forgásban. A hangulatot karácsonyi dalok hallgatása tette teljessé, amibe a gyerekek olymód bele is élték magukat, hogy már a pénteki napot legszívesebben le is faragták volna az órarendbõl, ha lehetett volna.

Nagy élmény volt kicsinek és nagynak ez a nap, és már csak egy évet kell aludni a következõig! De addig is a csokalyi iskola tanulói a Székelyhídi Karácsonyi Vásáron újabb lehetõséget kaptak a szereplésre. Itt nem kézügyességüket, hanem ének- és verstudásukat szemrevételezhettük.

 

 

Ványa Blanka