Hagyományos gólyabált rendeztek a Nagykágyai Mezőgazdasági Iskolacsoportban október 26-án. A szokáshoz híven idén is nemcsak a IX. osztályos diákok soraiból kerültek ki a gólyák, hanem a tanári karból is. Az eseménydús napot a X. A és a X. B osztályközössége szervezte meg osztályfőnökeik (Lázár Gabriella és Kőrösi Erika tanárnők) irányítása mellett. Változatos, színes programok sora várt a résztvevőkre és a közönségre is. A rendezvény első perceiben humoros, frappáns videolejátszásokat tekinthettünk meg iskolánkról, a tanári karról és természetesen minden kilencedikes gólyáról. Mindez Szabó Péter tanár segítségével készült, akiben, bátran állíthatjuk, egy számítógépzseni veszett el. Ezek a lejátszások megragadták a szereplőik jellemző tulajdonságait, így közelebb hozták őket a nézőkhöz.

 

Gazdagította a műsortervet a VI. osztály fellépése is, akik osztályfőnökük felkészítésévél előadták az Agygyanta című epizódot A Mézga család rajzfilmsorozatból, s teljesen megalapozták a délután jókedvét.

A XII. A és a XII. B osztályok részéről óraparódiákat élvezhettek a jelenlevők, s a XIII. A osztályközössége pedig elárverezte a Karancsi Béla igazgató és Ostroveanu Ágota igazgatóhelyettes székét.

A tizedikes diákok is vidám jelenetekkel színesítették a napot, humoros rádióműsort adtak elő, egy levélparódiát is megjelenítettek a színpadon, melyben arra hívták fel a figyelmünket, hogy mi minden érhet egy embert, és ahhoz képest a bukás mily apróságnak tűnik.

Ezután fellépett Lázár Emil tanár tánccsoportja két nagyon frappáns tánccal, angol keringővel és csárdás-csacsacsa egyveleggel, utánuk néhány X. A. osztályos lány modern tánccal fűszerezte a napot.

 

 

Természetesen mit sem ért ez az egész nap a próbák nélkül, s ehhez kisorsolták a gólyákat a IX. osztályokból és a tanárok közül is, akik különböző frappáns, 1 perc és nyersz-jellegű megpróbáltatáson mentek át. A versenyzők számára több feladatot találtak ki a szervezők, melyek között volt kreativitást mérő feladat, ügyességi próba, táncpróba és nem maradhatott ki az általános műveltségi teszt sem. A gólyatanárok sem menekülhettek meg a megmérettettéstől, s ők is egy perc leforgása alatt különböző próbákat kellett kiálljanak, ami többé-kevésbé kötődött szakmájukhoz is.

 

 

A próbák „öröméből” a zsűri tagjai sem maradhattak ki, ők meg kellett tanuljanak egy táncot, amelyet a XII. A osztály diákjai, Kuti Tímea Katalin és Sas Vanda mutattak meg.

Az idei gólyabál győztes párja Patka Annamária és Gacsádi Sándor lett. Gratulálunk nekik, jövőre ők már a zsűri tagjai között ülve pontozhatják a kiszemelt áldozatok tevékenységét.

Visszatekintve elmondhatjuk, hogy felemelő nap volt ez az alkalom, s emlékezetes marad mindvégig úgy a diákoknak mint a tanároknak, s ezt felülmúlni nem lesz könnyű a jövő generációjának.

 

 

Sas Enikő