Rendhagyó tanórák, a diákok javaslatainak figyelembe vételével megszervezett különleges programok. Így zajlott az iskola másként nevet viselő tanhét, melyet hat éve minden romániai tanintézményben április első heteiben szerveznek meg.

Az iskola másként héten jellemzően nem a megszokott órarend szerinti tanítás zajlik, hanem minden tanintézmény egy-egy különleges programot állít össze és olyan tevékenységeket szervez, amelyek nem kimondottan egy adott tantárgyhoz köthetőek. Ilyen hét volt április 7. és 10. között a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban is, ahol a hét minden napján érdekes programok várták a tanárokat és diákokat egyaránt, hogy a közöttük lévő kapcsolatokat barátibbá és szorosabbá fonja.

A hét folyamán 60–90 perces programokat tartottak, megszervezésükből mindenki kivehette a részét. A székelyhídi tanintézményben sokan látogatták meg a zumbaórát, de voltak, akik kosárlabdáztak, sütöttek-főztek, táncórára jelentkeztek, festettek, számítógépes játékot játszottak, sakkoztak vagy épp fűszerbemutatót tartottak. Mivel ezen a héten nem a szó szoros értelmében vett tanulásról volt szó, sok esetben a tanárok iskolán kívüli programokra csábították diákjaikat, így voltak akik íjászkodtak, lovardába látogattak el, asztaliteniszt játszottak, könyvkiállítást tekintettek meg vagy közösségformálóként Nagyváradra látogattak kicsit kikapcsolódni.

A hét folyamán mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot, így jövőre ismét lesz Iskola másként, remélhetőleg ugyanilyen színes programkavalkáddal.

Mészáros Emőke