A kézilabdázás mellett a kirándulók megtisztították a Sebes-Körös egy kisebb partszakaszát

Tartalmas, munkával és szórakozással egybekötött programokkal teli hetet tölthettek el a hegyközszentmiklósi fiatalok az idén Vársonkolyoson rendezett negyedik kézilabda-edzőtáborban július 11-17. között. A szentmiklósi tehetségek edzőtáborában valójában a szentmiklós kézilabdasport új generációja próbálgathatta szárnyait. A résztvevő diákok (öt lány és két fiú) ugyanis mind hatodik osztályosok voltak. Mint edzőjük, Zsigmond Levente tornatanár, a tábor főszervezője elmondta, ők az új kézilabda-generációt képviselik, mivel tavaly kirepültek a védőszárnyai alól a régi diákok, így az idei év a generációváltás éve.

 

 

A gyerekek naponta másfél-két órát edzettek, ezután pedig változatos programok vártak rájuk, minden napra jutott valami érdekesség. A kirándulások, hegymászótúrák során a fiatalok meghódították a környék kisebb-nagyobb hegycsúcsait és ismerkedtek a környék nevezetességeivel, így látogatást tettek többek közt a kőrösrévi gróf Zichy Ödön nevét viselő cseppkőbarlangban is.

 

A sport szeretete mellett figyelmet fordítottak a környezettudatosságra is, hiszen utolsó nap a fiatalok ökonapot tartottak, megtisztították a Sebes-Körös egy kisebb partszakaszát a felgyülemlett szeméttől. Bár a munka csak jelképesen segített a szemétproblémák megoldásában, mindig a kis lépésekből születnek a nagy sikerek. Záró momentumként nagy tábortüzet raktak, mely körül énekeltek, mókáztak és megünnepelték az egyhetes sikeres táborozást, titkon már a következőről álmodozva, ahol friss energiákkal és egy évvel a hátuk mögött vetik majd újra bele magukat a munkába és szórakozásba egyaránt.

A főszervező mellett Kozma Czintos Felicia Laura értkörtvélyesi angoltanárnő és férje, Eduárd, valamint Gődér Andrea érköbölkúti óvónő mûködtek közre a tábor sikerében.

 

Ványa Blanka