Elindultak a nagybetűs Életbe a nagykágyai technológiai líceum végzősei

 

Utoljára szólalt meg május 28-án harminchat végzős diák számára a Nagykágyai 1. Számú Technológiai Líceum csengője.

A búcsúzó diákok osztályfőnökeik vezetésével a Gaudeamust énekelve végigjárták az épp felújítás alatt álló iskolaépület termeit, majd az őket ünneplő szülőkből, nagyszülőkből, rokonokból, ismerősökből, barátokból álló népes tömeg elé vonultak az iskolaudvarra. Karancsi Béla, az intézmény igazgatója és Ostroveanu Ágota aligazgató köszöntötte a végzősöket, akik beszédeikben elmondták: örömteli, de mégis szomorúsággal átjárt a mai nap, hiszen az élet egy szakasza zárul most be a fiatalok előtt. „Mi tanárok nem tudjuk kitörölni az emlékeket és nem is akarjuk, az iskola ajtaja ezután is tárva áll előttetek és jó tanácsért, segítségért bármikor bejöhettek rajta” – hangsúlyozták.

A ballagási ceremónia a hála órája is egyben, hiszen köszönet illette a tanártársakat, a szülőket, nagyszülőket és mindenkit, aki egyengette a most végzős diákok ösvényeit. Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere kifejtette, „nem könnyű a helyes út megtalálása, az álmok megvalósítása, de törekedni kell minden kitűzött cél eléréséhez”.

A XI. osztályos diákok énekekkel, szavalatokkal, emlékező és biztató beszédekkel búcsúztatták végzős diáktársaikat az eddig második otthont jelentő iskolától.

A ballagó osztályok képviselői beszédeikben köszönetet mondtak a nevelésért, a türelemért, a kedvességért s a magukévá tett tudásért, melyet most a jelképes batyuba csomagolva visznek magukkal a nagybetűs életbe. A harminchat diáktól úgy búcsúztak osztályfőnökeik, Lazar Gabriella és Szabó Hais Péter, mint amilyen az elmúlt négy év volt. Beszédeikben hol megható húrokat pengettek, hol pedig vidám, vicces eseményeket felelevenítve nevettették meg diákjaikat, majd egy-egy emléklap átadásával kívántak minden elképzelhető jót a további életükre vonatkozóan.

A végzősök ünnepélyes ceremónia keretében átadták diáktársaik számára az iskola jelképes kulcsát, majd Balla Frigyes baptista lelkész és tanár látta el néhány életre szóló tanáccsal a ballagókat és kérte Isten áldását további életükre.

Fekete Katalin