A Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum november 10­étől Petőfi Heteket tart. Ennek keretén belül, csütörtökön teremfoci bajnokságot rendeztek a helyi sportcsarnokban, hat csapat részvételével.

Emlékeimben él mikor még az átkos rendszerben, fekete klottgatyában, fehér atlétában és sima sportcipőben küzdöttünk egymás ellen. Ez a világ elmúlt, most különböző világsztárok mezei a trendi; Adidas, Nike, Yoma teremcipők a fiúkon, bezselézett hajak, gyilkos tekintetek. A torna rendszere is változott, akkor osztályok-osztályok ellen, most baráti társaságok (kortól függetlenül) egymás ellen: All Stars, Vandálok, Vadkanok, Spártaiak, Ászok és Árvák. A meccsek 14 percig tartanak, szép sorban folynak a mérkőzések. Csendben a falnak támaszkodva eszembe jutnak Coubertin báró szavai, miszerint: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!” Számomra elgondolkodtató ez az idézet, a srácoknak sajnos eszükbe sem jut, itt mindenképp a győzelem a fontos. Kemény ütközések, csúnya belemenések és egymás után rúgdosások jellemeznek majd minden mérkőzést, egyes csapatoknál a nagyképűség nem ismer határokat. Talán ezeknek is köszönhetően a végére újra kiderül, hogy fociban nem mindig a legjobb nyer, az alázat és az akarat sokszor (most is!) győzedelmeskedik a tudás és a fölényeskedés fölött.

A Madarász Gábor fémjelezte All Stars kisebb meglepetésre, a döntőben 2-1-re verte az Ászokat, míg a harmadik helyet az Árvák nyerték a Vadkanok előtt.

A torna teljes műsora:

All Stars – Vandálok 7 – 0, Vadkanok – Spártaiak 1 – 0, Ászok – Árvák 2 – 1, All Stars – Vadkanok 2 – 1

A bronzmeccsen: Árvák – Vadkanok 2 – 1

A döntőben: All Stars – Ászok 2 – 1

Gratulálunk a győzteseknek!

all stars