^ Vissza Fel
Tulipán Kaláka címke bejegyzései:

Újabb sikeres Tulipán Kaláka Székelyhídon

Közélet    2014. május 28. szerda 

Május 24-én, szombaton a szokásosnál is nagyobb zsivaj fogadta a székelyhídi Stubenberg kastély kertjébe látogatókat. Bevett szokás, megszokott program – nem csak a helyiektől, de sok esetben messze földről, Magyarországról, vagy a Székelyföldről érkezőktől – hogy a kastélyban élő „Gyermek Jézus” otthon lakóit felkeresik hétvégenként, és vagy együtt játszanak a gyerkőcökkel, vagy segítenek az otthont vezető Kovács Ágnesnek az épp aktuális munkákban. Ezúttal azonban a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által Székelyhídra hozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány által használt kastély kertjében lelkes önkéntesek tartottak „késő tavaszi nagytakarítást”!

Tulipán Kaláka Csokalyon

Közélet    2014. május 20. kedd 

Május 17-én szombaton kalákába gyűltek Csokalyon mindazok (Nyilas Zsombor, Nyilas József, Nyilas Ibolya, Fejes György, Molnár Róbert, Molnár Imre, Faragó Vilmos, Ecsedi János, Bányai Miklós, Ifj. Fazekas Zoltán, Ifj Kolmán Bálint, Selmeczi Róbert, Kolmán György, Barcsa Imre, Búzás Barna, Csomaközi Daiana, Mádi Melitta, Egri Anett, Egri Bernadett, Horváth István, Faragó Sándor, Menyhárt Andrea, Kiss Gyula, Kis József, Ifj. Mádi Sándor, Szabó Szilvia, Kolmán Zita, Selmeczi Anikó, Rácz Albert, Ifj. Pap János, Csuka József, Forró Emese, Forró Csaba és Papp János), akiknek szívügye tenni a településért, akik saját munkáikat félbe hagyva szívesen dolgoznak önkéntesként  a településük tisztábbá, szebbé tételéért.

 

Tulipán Kalákát szervezett a székelyhídi önkormányzat szombat délelőtt

Közélet    2014. május 12. hétfő 

Tulipán Kalákát szervezett a székelyhídi önkormányzat szombat délelőtt, amelyenek keretében a tavalyi évben felépített első kilátó mellé még két kilátót építettek fel, a szőlőhegyen történő lopások elkerülése érdekében. Az eseményen jelen volt Székelyhíd város polgármestere, Béres Csaba, aki, mint előljáró és, mint borosgazda is támogatja az ilyen jellegű kezdeményezéseket. A kilátók a város építő ipari cégének alkalmazottainak és a borosgazdák segíségével épültek fel, a város legmagasabb pontján, ahonnan ellátni határon innen- és túlra.

Kivirulnak a települések a kalákák nyomán

Közélet  , ,   2012. június 6. szerda 

Ismét sikerült a székelyhídiaknak rendezettebbé, szebbé tenniük városunkat az elmúlt két hétben. Két alkalommal is kalákába gyűltek. Először a Szíkon lévő ártézi kutat és környékét tették rendbe, kővel kirakták a földet körülötte, bekerítették és lócákat is szereltek a csapot körülvevő fémszerkezetre. Néhány nappal később pedig a Malom utcai óvoda felől a termálstrand felé vezető út melletti hidat festették újra a szorgos és lelkes környékbeliek. Ugyanitt három terméskőből kirakott sziklakertet is építettek, amiket már be is ültettek virágokkal.