Karácsonyi vásár
Szeretettel várjuk Önt és kedves családját az idei Székelyhídi Karácsonyi Vásár eseményeire a központi parkban december 16–23. között. A vásár ideje alatt helyi vállalkozók, őstermelők, civil szervezetek termékeinek vására és kóstolója mellett számos gyerekelőadás, óvodások és kisiskolások színpadi fellépése és felnőtt program várja a szórakozni vágyókat! Természetesen lesz élő Betlehem és a Mikulás is ellátogat a rendezvényre! Készüljünk együtt a karácsonyra!

Közúti traktorvezető tanfolyam
Az agrárkamara és a Ges Autós Iskola közösen közúti traktorvezető (rutier) tanfolyamot szervez Székelyhídon. Az egy hónapos tanfolyam ára 1400 lej. Aki sikeres vizsgát tesz, az vezethet traktort két pótkocsival vagy anélkül közúton.
Érdeklődni Antal Ioan mérnöknél lehet személyesen vagy a 0723-165268-as telefonszámon.
A tanfolyam kezdésének időpontja a jelentkezők számának függvényében alakul.

Aszálykárosultak kártérítése
Azok a termelők, akiket az idei aszály miatt anyagi kár ért, a 2015/45. számú sürgősségi kormányrendelet alapján kárenyhítő anyagi segítséget kérhetnek az államtól.
Az anyagi segítséget kérvényezhetik azok a magánszemélyek, akik őstermelői igazolvánnyal vagy bizonyítvánnyal rendelkeznek, hivatásos engedélyű magánszemélyek (pfa), egyéni vagy családi kisvállalkozók, jogi személyiséggel rendelkező mezőgazdasági termelők vagy egyesületek.
A támogatást azok a termelők kérelmezhetik, akik be vannak jegyezve az egyedi azonosító regiszterbe (RUI), be vannak iratkozva a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökséghez (APIA), rendelkeznek hivatalos kárfelmérő jegyzőkönyvvel (proces verbal de constatare).

A támogatás igényléséhez a következő iratok szükségesek: személyazonossági igazolvány, kereskedelmi kamarai igazolás vagy olyan igazolás, aminek alapján végzi a tevékenységét, hivatalos kárfelmérő jegyzőkönyv, igazolás meglévő bankszámláról. Magánszemélyeknek a Kincstárnál kell számlát nyitniuk.

Az iratcsomóba az iratok másolatát kell tenni, de vinni kell az eredeti példányokat is a hitelesség ellenőrzése végett. A támogatás típuskérvénnyel igényelhető, melyet a székelyhídi polgármesteri hivatal iratmásolójában lehet kitölteni. A kész iratcsomókat a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökséghez (APIA) kell letenni.
A kérvények letételének határideje: 2015. december 2.