^ Vissza Fel

Petőfisek a 2018-as Ecochallengen

Diáksarok  ,   2018. május 15. kedd 
 Megnézték: 276

Míg a tavalyi évben településünk, addig az idén az Ecochallenge 2018 elnvezésű  ökológiai versenynek Betfia adott otthont. A nagyváradi Ecotop Egyesület által megszervezett versenyre idén 5 településről  (Cséffa,Nagyvárad, Székelyhíd, Szentandrás és  Szentmárton) 15 csapat nevezett be.

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumot idén három  egyenként 4 fős csapat és a 3 felkészítő biológia tanár: Borsos Mária, Cservid Levente és Szabó Ildikó képviselte, egyedüli  magyar nyelvű csapatokként a mezőnyben.

Aranyhíd a határok felett

Diáksarok  ,   2018. május 5. szombat 
 Megnézték: 459

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjainak és pedagógusainak csapata április 19. és 22. között magyarországi látogatáson vett részt a határtalanul pályázati programnak köszönhetően.

A tatabányai Árpád Gimnázium és a székelyhídi Petőfi között több mint 6 éves szoros és élő kapcsolat van, amelyet már testvériskolai együttműködés is szentesített. Csak az idei évben ez volt a 3-ik találkozás a 2 iskola képviselői között.

Légy hív mind halálig mindenkor

Kanapé  2018. május 2. szerda 
 Megnézték: 823

Id. Székely István nyugalmazott lelkipásztor verseinek kiadását tervezi

Id. Székely István kilencvenegy esztendőt megért nyugalmazott protestáns lelkipásztor ajtaja és szíve tárva nyitva mindazok előtt, akik látogatóba érkeznek hozzá egy kis múltidézésre, életbölcsesség szerzésre. Asztala terítve van verseivel, melyeket épp rendezget, mikor benyitunk hozzá, s melyeket szívesen megoszt az élet mélységei, a költészet iránt érdeklődőkkel.

Anyajegyekről a bőrgyógyász szakorvossal

Kanapé    2018. április 29. vasárnap 
 Megnézték: 169

Anyajegy a testfelületünk bármely részén előfordulhat, különböző színben és méretben. Általában jóindulatúak, de akár komoly probléma is húzódhat a háttérben. Cikkünkben a legalapvetőbb információkat tudjuk meg dr. Varga Viktória bőrgyógyász szakorvostól.

Tavaszi nagytakarítás Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban

Közélet  ,   2018. április 28. szombat 
 Megnézték: 174

Idén is megszervezte a munkaköri nyelven csak „tavaszi nagytakarításként” emlegetett hulladékgyűjtő akciót Székelyhíd város önkormányzata. Az intézmény környezetvédelmi osztályának munkatársai a mindennapi szemétszedési munkálatok mellett az átmeneti évszakokban hatványozottabban figyelnek a köztéri teendőkre. Így a természet ébredésekor, tavasszal is a szociális munkások bevetésével tisztítják meg városunk és a hozzá tartozó falvak közterületeit. A tavaszi nagytakarítás, amelyhez az eszközöket az önkormányzat biztosítja, több szakaszban zajlik.

Bronzérem az Eb-n

Ér-sport  ,   2018. április 26. csütörtök 
 Megnézték: 397

Lengyelországban küzdöttek a Phoenix karatésai

Eredményesen tértek vissza a Phoenix sportolói a shotokan karate Európa-bajnokságról (Eb), ahol bronzérmet szerzett Bensicz Ádám, lapunk munkatársa, akinek ez úton is gratulálunk. Alábbiakban az ő helyszíni beszámolója olvasható az április 13–14-én, Lengyelországban megrendezett megmérettetésről. (Ér hangja)

A föld napját ünnepelték

Diáksarok    2018. április 25. szerda 
 Megnézték: 114

A csokalyi kisiskolások harminc facsemetét és virágpalántákat ültettek a tanintézmény környékén

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A föld napja alkalmából megrendezett iskolai tevékenységen a fenti idézet elvét tudatosítottuk a csokalyi Fényes Elek Általános Iskola tanulóival április 20-án. Nagyon fontos megértenie minden gyermeknek és minden embernek, hogy igenis rajta múlik minden. Mindig azzal nyugtatjuk magunkat, hogy más is így csinálja, majd a tudósok, politikusok megoldják Földünk nagy problémáit, mert ugyebár egy fecske nem csinál tavaszt. Ezeket a közhelyeket szeretnénk elfelejtetni gyermekeinkkel, ezért is dolgozunk.