^ Vissza Fel

Segítsünk! Van lehetőség a gyógyulásra!

Mozaik  2018. augusztus 4. szombat 
 Megnézték: 1 501

Aczél Dóra egy Nagyváradon élő fiatal nő, aki egy nagyon fontos, a bal karját, és ezzel az életminőségét megmentő műtét előtt áll – ami nem mellesleg drága is. 28.000 euroról van szó. Amint azt adománygyűjtő blogján írja:
„A legutóbbi AKHs kirándulásom július 19-én arról szólt, hogy gyakorlatilag közölték, hogy a protézist teljes mértékben eltávolítják, és a könyökömet a vállamhoz ízesítik, tehát magyarán részlegesen amputálják. Akkor, ott meghaltam. Nem átvitt értelemben, konkrétan alig tudtam összeszedni magam. Valahogy sikerült és eljutottam odáig, hogy érdemes másodvéleményekért kutatnom.”

A másodvélemény pedig esélyt mutat! Ezért Aczél Dóra minden bátorságát és elszántságát összeszedve augusztus elsején egy nyilvános adománygyűjtésbe kezdett, mert az idő szorít! Adományozzon Ön is!

De kinek adományozzon? Ki az az Aczél Dóra?

Anya, feleség, testvér, lánygyermek. Pályázatíró, közszereplő, aki egészséges és nem egészséges emberek tucatjain segített már munkájával, előadásaival, írásaival.

Ráktúlélő, blogger és író. Bal felkarját tinédzser korában csontszarkóma miatt műtötték meg először. Ennek történetét a Fájdallam c. könyvében írta meg, amit első nyomtatás után elkapkodtak, de online INNEN letölthető. Majd 2016-ban, amikor Dóra a riói olimpiára készült önkéntesnek, ahová végül nem juthatott el, a szövődményekről, újabb műtétről és kórházi herce-hurcája történetéről végig blogot vezetett a Transindexen, ami ITT hozzáférhető.

A diabéteszes és dagantos gyerekeknek és szüleiknek szóló Yuppi Tábor megalapítója Romániában. A táborról olvasson ezen a LINKEN.

Ha jobban meg szeretné ismerni Dórát, látogasson el adománygyűjtó weboldalára: https://fajdallam.ro/ Innen azonnal adományozhat PayPallel, vagy használja az alábbi lehetőségeket:

Utalással Dóra Raiffeisen számlájára lejben vagy euróban.

Név: Aczél Erika Dóra
Lejes kont: RO06 RZBR 0000 0600 1013 3196
Eurós kont: RO78 RZBR 0000 0600 1254 0216

Dóra bátyjának forintos számlájára:

Erste Bank:
Név: Aczél Botond
HUF account no: 11600006-00000000-79921439

Ha külföldről utal érdemesebb a Transferwise-ot használni:

EUR:
Név:
 Dóra Aczél
IBAN: DE14 7001 1110 6051 9167 25
Bank code (SWIFT / BIC): DEKTDE7GXXX

GBP
account no: 69070367
GBP sort code: 23-14-70

Párbajtőrt rántottak! – Vívótábor volt Székelyhídon

Diáksarok,Kultúra  ,   2018. július 24. kedd 
 Megnézték: 229

Első alkalommal szervezett vívótábort Székelyhídon Rupárcsics Judit Csilla vívóedző a város önkormányzata és a Petőfi Sándor Elméleti Líceum segítségével. A többszörös román nemzeti bajnok tőröző 2016 ősze óta tanít vívni gyermekeket heti két alkalommal, ezen a nyáron pedig úgy döntött, legalább egy hétvégére felállítja őket a számítógépek elől. A közel két év alatt számos gyerek megfordult az egyelőre képzeletbeli páston, a jelenlegi állandó csapat tíz székelyhídi gyereket számlál, hozzájuk csatlakozott egy-két Székelyhídon nyaraló vívóújonc is a tábor idejére.

Tutorokkal zárkóztatja fel egyetemistáit a Babeș-Bolyai Tudományegyetem

Ajánló,Diáksarok  , ,   2018. július 18. szerda 
 Megnézték: 106

Tanulmányi felzárkozást segítő központot indít elsőéves diákoknak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem komplex programot indít az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok támogatására. A StudHub BBTE célja az egyetem elsőéves hallgatói számára az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lemorzsólódását, célkitűzés, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.

Hagyományőrző Családi Hétvége-Konyár

Kultúra  2018. július 18. szerda 
 Megnézték: 22

A Pergő Hagyományőrző Egyesület 2018.07.13-15 között tartotta Hagyományőrző Családi Hétvégéjét Konyáron. A Hajdúsági/„COOL”/.-Túra EFOP-1.2.2-15-2016-00113 azonosító számú pályázata keretein belül lehetővé vált az itt élők számára. Ez a Hagyományőrző Családi Hétvégéjét igazi örömünnep volt, ünnepe volt az együttlétnek, ünnepe egy élő közösségnek. Lehetőség volt kikapcsolódásra és kapcsolódásokra: új ismeretségek, barátságok kialakítására; a meglévők mélyítésére. S tele volt olyan közösségi élményekkel, melyekből mindenki szabadon meríthet a dolgos hétköznapokba visszatérve.

Jól sikerült családi nap Csokalyon

Kultúra  ,   2018. július 17. kedd 
 Megnézték: 178

Művészeteket, népi hagyományokat, és sok mást foglalt magába a családi program

Színvonalas és sokszínű programmal várta az évről évre sikeres csokalyi Családi Nap a kikapcsolódni vágyó helyieket és a környékől érkezett kedves vendégeket július 15-én.

Kell-e tartani a sertéspestistől?

Közélet  ,   2018. július 17. kedd 
 Megnézték: 1 363

Magyarországon és Romániában, nemrég pedig az Érmelléken is felütötte a fejét a Kaukázus térségéből, Oroszország európai területéről az elmúlt évben elterjedt afrikai sertéspestis (ASP). A székelyhídi Erdei Victor állategészségügyi technikust kérdeztük a járvány terjedésével, veszélyességével és a fontosabb tudnivalókkal kapcsolatban.

Jól teljesítették az érettségi kihívását a Petőfi végzősei

Diáksarok  ,   2018. július 15. vasárnap 
 Megnézték: 1 531

Ellentmondásos, hiányos vagy téves vizsgaeredmények jutnak a közvéleményhez

Talán a káosz kifejezés a legjellemzőbb az idei érettségi vizsga eredményeinek tálalására, megjelentetésére. A megyei és országos digitális és nyomtatott sajtóorgánumok mellett sok magánszemély is jelentetett meg – ellentmondásos, hiányos vagy téves – adatokat a megyei magyar érdekeltségű középiskolák, közöttük a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban az érettségi átmeneteli arányról. A kedves olvasó/érdeklődő csak kapkodhatta a fejét a sok különböző információ láttán.