Immár harmadik alkalommal szervezik meg a Magyar Kulturális Napokat Váradon, ezúttal augusztus 23–25. között, a nagyváradi várban.

 A három nap alatt különböző kulturális rendezvények lesznek és hollókői fajátékokat vehetnek birtokukba a gyerekek, kézimunkázhatnak és népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek, az estéken pedig koncertek várják az érdeklődőket. Pénteken 18 órától fellép a Pendergő tamburazenekar, 19 órától Szalóki Ági lép színpadra, őt a Pannonia Allstars Ska Orchestra követi. Szombaton 17 órától a Szarkaláb Néptáncegyüttes műsorát láthatja a közönség, 18 órától A kalmár kosara és A meghótt férj színdarabokat lehet megnézni, 19 órától a Bihar citerazenekar és a Szarkaláb Néptáncegyüttes lép fel, este 20 órától pedig a Bojtorján fog koncertezni, melyet egy vetítéssel közvetített homokfestés követ majd.

A kulturális napok harmadik napján, vasárnap délelőtt 11 órától a Komádi Színjátszó Kompánia A tök és a csikó előadásával szórakoztatja a gyerekeket, 18 órától pedig a biharkeresztesi Gárdonyi Zoltán Református Iskola Suhancok és Cseperedők csoportja néptáncelőadással érkezik a nagyváradi várba, 20 órai kezdettel pedig a Honeybeast együttes zárja az esti koncerteket és a fellépők sorát.

Forrás: Bihari Napló