Antonio Conte lett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő SSC Napoli új vezetőedzője. Hároméves megállapodást kötött a 2022–2023-as olasz bajnok Napolinál Antonio Conte. Az 54 éves vezetőedző 2021 után vállalt munkát újfent hazájában, akkor az Inter kispadján ült és lett bajnok.

Conte székfoglalójában kijelentette, rendkívül motiváló számára, hogy egy az európai kupaporondon is ismert és elismert csapat irányítását veheti át, noha tudja, kemény munka vár rájuk az új szezonban. A nápolyiak címvédőként csupán a 10. helyen zártak a 2023–2024-es Serie A-idényben, így az európai kupaindulásról is lemaradtak. 

Conte játékosként csak a Leccében és a Juventusban futballozott, 2004-es visszavonulása után szinte azonnal edzőnek állt, majd 2011-től 2014 nyaráig a Juvét irányítva három olasz bajnoki címet nyert. Ezt követően olasz szövetségi kapitány lett, majd a Chelsea-nél mérette meg magát, amellyel ugyancsak bajnok lett Angliában. 2019-ben némi meglepetésre vállalta el az Inter irányítását, de a fekete-kékekkel is sikeres lett: a 2020–2021-es bajnoki címmel törte meg a Juventus – épp általa elindított – aranyszériáját.  Az olasz szakember legutóbb a Tottenham Hotspurt irányította, míg az előző szezonban nem volt csapata.