A Debreceni Virágkarneválról idén három allegorikus kocsi érkezik Biharba, és halad keresztül augusztus 22-én, vasárnap a megye több, magyarok lakta településén. A szervezők a Partium Alapítvány, mely bérleti szerződést kötött a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, és az RMDSZ. 

A kompozíciók augusztus 22-én, vasárnap 8.30 órakor indulnak Biharról, majd a következő helyeken állnak meg (kisebb időpontcsúszásokra azért lehet számítani): 9 órakor a paptamási polgármesteri hivatal előtt; 10 órakor a biharfélegyházi községháza előtt; 11 órakor Bihardiószegen a kastély előtt; 12 órakor Kágyán a nagy kanyarban; 12.30 órakor Csokalyon a Fényes-kúria előtt; 13 órakor Székelyhídon a központi parknál; 14 órakor a hegyköszentmiklósi kultúrház előtt; 15 órakor a szentjobbi lakodalmas háznál; 16 órakor a szalárdi polgármesteri hivatal előtt; 18 órakor megérkeznek a bihari körforgalomhoz (Margitta felől). 

A bihari körforgalomtól huszárok vezetik a karneváli menetet a földvárig, ahol megállnak a virágkocsik, és szintén meg lehet csodálni ezeket. A programot Varga Friderika koordinálja. Fellépnek: a Mystique mazsorettcsoport, a székelyhídi Tini Dance, a bihari néptánccsoport, a paptamási Odyssey mazsorettcsoport, a micskei Görböc néptáncegyüttes, 21.30 órától pedig egy sztárvendég, Bereczki Zoltán EMeRTon-díjas magyar színész, énekes, előadóművész. – erdon.ro