Már zajlanak az előkészületek az idei nagyváradi karácsonyi vásárra, melyet november 30. és december 26. között rendeznek meg. A szervező Visit Oradea Egyesület és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal november 2–19. között várja a leendő kereskedők jelentkezését az eseményre a targuldecraciunoradea.ro oldalon.

A szervezők helyi ételkülönlegességek, édességek, kézművesek, szuvenírárusok és ehhez hasonló termékek forgalmazóit várják. A jelentkezési formanyomtatvány letölthető az említett honlapról. A jelentkezőknek követniük kell az űrlapon feltüntetett összes lépést, azaz ki kell tölteniük az összes szükséges információt az erre szolgáló mezőkben (a vállalat neve és a kapcsolattartó személy adatai stb.), fel kell tölteni a pályázati űrlapon kért dokumentumokat, és meg kell adni a kért árusító hely típusára vonatkozó információkat.

A vásáron 24 faházikó áll majd rendelkezésre élelmiszer és nem élelmiszer típusú áruk forgalmazására, 18 hely ételforgalmazó kocsiknak, és öt helyszín különböző attrakcióknak. Jelentkezni csak online lehet. Ha egy ajánlattevő nem felel meg a részvételi szabályzat bármely követelményének, vagy nem nyújtott be a jelentkezési lapon kért bármely dokumentumot, azt az ajánlatot érvénytelennek minősítik. Az árusító helyeket a kérelmek és a helyek típusa szerint osztják el.

Ha egy helyre többen is jelentkeznek, akkor azokra nyílt, kikiáltásos árverést rendeznek. Az árverést a helyszín megszerzésére írják ki, a liciten nyertes nem lesz bizonyos termékek kizárólagos forgalmazója a vásáron. Az esemény hivatalos honlapján jelentkezhetnek az önkéntesek és a folklór együttesek is. – erdon.ro