Egy 48 éves nagyváradi férfi életét vesztette, 47 éves, szintén váradi felesége pedig súlyos sérüléseket szenvedett szombaton a Bihar-hegységben, a Jád völgyében, amikor szakadékba borultak egy ATV-vel. A baleset a Jadolina-vízeséstől egy kilométerre történt, szombat délután 17.20 óra körül.

A helyszínre hegyimentőkből, a katasztrófavédelem, a SMURD és a mentőszolgálat munkatársaiból álló mentőcsapat érkezett ki. Tekintettel a baleset súlyosságára, Aradról a Jád völgyébe küldtek egy SMURD-helikoptert is. Amikor a mentőcsapat a helyszínre ért, a férfi már nem élt. A nő kéz-, láb- és gerincsérüléseket szenvedett, a mentőhelikopterrel a nagyváradi megyei kórház sürgősségi részlegére szállították.

A mentősök ellátták a baleset két szemtanúját is, akik sokkos állapotba kerültek, olvasható a Bihar Megyei Hegyimentő-szolgálat Facebook-oldalán. A baleset egyébként egy olyan útszakaszon történt, mely felújítás miatt le van zárva 2019. január 1. és 2022. augusztus 1. között. Az ügyben a belényesi hatóságok folytatnak vizsgálatot. – erdon.ro