Szeptember 30.–október 5. között negyedik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját.

Természetesen idén is részt vesz a fesztiválon a nagyváradi Regina Maria Színház Arcadia bábtársulata is, továbbá a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábos, illetve a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem színész szakos hallgatói is egy-egy előadással. A IV. FuxFeszt a magyar népmese napjával indít szeptember 30-án. A fesztivál nulladik napján az Árkádia Színházban mutatja be Laci királyfi című előadását a MárkusZínház, Vitéz László című előadásával pedig Pályi János érkezik Nagyváradra. A fesztivál hivatalos programját október 1-jén a Lilliput Társulat Hollós Mátyás című előadása nyitja, ezt követően kerül sor az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Budapest Bábszínház és a Szigligeti Színház Lilliput Társulat közös szervezésében megvalósuló Tradíció és innováció. 70 év báb – konferenciasorozat nagyváradi állomásának programjára is. A művészeti vezető hangsúlyozta: szeptember 17-ig várják a pedagógusokat, akik kiválaszthatnak egy tetszőleges előadást a programból, amelyet meg szeretnének nézni a csoportjukkal.

 Jegyek szeptember 17-től kaphatók, a gyerekjegyek ára hét lej, a felnőttjegyé tíz lej minden előadásra, a babaelőadásokra a kicsiknek értelemszerűen nem kell jegyet váltani. Az előadások három helyszínen: az Árkádia Bábszínházban, a Szigligeti Stúdióban és az Állami Filharmóniában fognak zajlani.

Forrás: B.N.