A napokban megkezdődtek a Zichy-barlang közelében található révi menedékház teljes körű felújítási munkálatai. Az épületkomplexum a helyreállítás után turisztikai központként működik, ahonnan indulva a látogatók megcsodálhatják a természeti kincsekben gazdag Sebes-Körös völgyét. Miután a Bihar megyei önkormányzat képviselői aláírták a szerződést a kivitelező céggel, több évtizedes várakozás után megkezdődhetett a Révi menedékház újjáépítése.  

A Révi-szoros egyetlen menedékháza egykor népszerű turisztikai létesítménye volt a Sebes-Körös völgyének, ám 1989 után állapota gyorsan romlott, mára szinte teljesen összedőlt. Az építészek korabeli fotók alapján rekonstruálják az épületkomplexumot, a munkálatok során nemcsak a menedékházat állítják vissza eredeti állapoába, hanem a mellette álló kisebb épületet is, amelyben kiállításokat, konferenciákat szeretnének szervezni a későbbiekben.

Az 1915-ben épült menedékház rehabilitációja egy román magyar határ menti pályázat keretében valósulhat meg. A munkálatok összértéke áfa nélkül 2,7 millió lej, a határidő 21 hónap. A menedékházból induló turisták kerékpáros és gyalogos utakon, hegyi ösvényeken haladva fedezhetik fel a Sebes-Körös völgyét, Révtől egészen Sonkolyosig. – érhangja.ro