Három év négy hónap szabadságvesztésre ítélte az ítélőtábla azt a tinédzsert, aki 2021-ben százötven lakást és több tucat autót felemésztő tűzvészt idézett elő egy konstancai tömbházban. A döntés jogerős. A fiúnak egy büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie büntetését.

Az ítélőtábla ezzel elutasította a vádlott, Tudor Alexandru Andrei fellebbezését, amelyet a konstancai bíróság 2022-ben hozott, szintén három év és négy hónap szabadságvesztésre vonatkozó ítélete ellen nyújtott be. A tizenévest rongálás, gondatlanságból elkövetett testi sértés és szökés bűncselekményében találták bűnösnek (utóbbiban azért, mert házi őrizete idején megszökött a lakásból).

2021. december 15-éről 16-ára virradóan kigyulladt egy tömbház Konstancán. Százötven lakás és az épület mélygarázsában leparkolt 37 autó vált a lángok martalékává. A tömbházból ki kellett menekíteni 250 embert, köztük 70 gyermeket. Több tucat ember a helyszínen részesült elsősegélyben, nyolc személyt kórházba kellett szállítani.

A nyomozók végignézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és ezek alapján két tizenévest gyanúsítottak: akkor egyikük 13, a másik 15 éves volt. A 15 évest őrizetbe vették, és a kihallgatáskor beismerte, hogy a mélygarázsban talált flakonokat gyújtotta meg. – agerpres.ro