Kezdettől fogva uralta a hollandok elleni mérkőzést, végül ötméteresekkel jutott elődöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokságon. A 8–8-as rendes játékidő után végül Magyari Alda védése döntötte el a drámai negyeddöntőt. A kanadaiak korábbi veresége miatt ezzel biztossá vált, Keszthelyiék ott lehetnek a párizsi ötkarikás játékokon.

Lejátszották a negyeddöntőket hétfőn a női vízilabda-világbajnokságon. A magyar válogatott tagjai a világbajnoki címvédő hollandok ellen ugrottak medencébe Dohában. Keszthelyiék az olimpiai kijutás szempontjából is fontos meccsre számíthattak. A kanadai csapat spanyoloktól elszenvedett vereségével már korábban eldőlt, akkor is maradna esély a kvalifikációra, ha kikapnak az esélyesebbnek tartott ellenféltől.

Ezzel a magyar női vízilabda-válogatott kiharcolta az elődöntőbe jutást és bebiztosította részvételét a párizsi olimpián is. Korábban az amerikai csapat 10–9-re legyőzte az ausztrálokat, ezzel szintén bejutott a legjobb négy közé. Ők a spanyolokkal fognak megmérkőzni a döntőért, a magyarok pedig az esti olasz-görög meccs győztesével játszanak.

Magyarország – Hollandia 8–8 (1–1, 3–1, 1–2, 3–4), büntetők után 13–12

Doha, Katar

Játékvezetők: Sébastien Darvieux (Franciaország) és Jennifer McCall (Egyesült Államok)

Gólszerzők: Keszthelyi R. (3), Szilágyi D. (2), Gurisatti G. (2), Garda K., illetve L. Moolhuijzen (2), L. Rogge(2), C. Van der Sloot, S. Van de Kraats, B. Rogge, Maartje Keuning

Szövetségi kapitányok: Mihók Attila és Cseh Sándor, illetve Evangelos Dudeszisz