Hatgólos hátrányból fordított Horvátország ellen Magyarország női kézilabda válogatottja Göteborgban, ezzel kiharcolta az olimpiai selejtezőn való részvételt és tizedik helyen végzett a világbajnokságon. A 23–22-ős magyar győzelem után felszabadult ünneplés következett, érdemes kiemelni Böde-Bíró Blanka bravúrós védéseit, valamint Klujber, Győri-Lukács és Vámos remek teljesítményét is.

Véget érnek a középdöntők a svéd-norvég-dán közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság hétfői játéknapján, ahol a fő kérdés magyar szempontból az volt, meglehet-e az olimpiai selejtezőt érő kilencedik vagy tizedik hely.

A mérkőzéssel egyidőben Románia 27–26-ra legyőzte Lengyelországot, ez az eredmény viszont nem az olimpiai selejtező szempontjából a rossz gólkülönbségek miatt nem számított. Korábban Szenegál Kamerunt, Japán Szerbiát verte meg egyforma eredménnyel, 22–20-ra.. A későbbi svéd-montenegrói, német-dán találkozók esetében biztos továbbjutók játszanak egymással a csoportelsőségért, ezzel kialakulnak a negyeddöntők párosításai – maszol.ro