Stabil teljesítményt nyújtott Szenegál ellen Magyarország női kézilabda válogatottja a világbajnokságon, 30:20-as győzelmet aratott. Csoportjukban korábban Horvátország legyőzte Montenegrót, ez Golovin Vlagyimir csapata számára kedvező eredmény lehet a negyeddöntőbe jutás szempontjából, a folytatásban viszont két nehéz mérkőzés következik.

A román és a magyar válogatott is pályára lépett a svéd-norvég-dán közös rendezésű világbajnokság csütörtöki játéknapján. Golovin Vlagyimir csapata harmadik helyen kezdte meg a középdöntőt az első csoportkörből hozott két ponttal, előtte a házigazda svédek és a montenegróiak álltak négy-négy szerzett ponttal.

Bár a szenegáliak könnyebb ellenfélnek tűnhettek, mint a svédek vagy a horvátok, érdemes megjegyezni, az afrikai csapat utóbbival döntetlent játszott és a skandinávok ellen is összejött nekik egy szoros első félidő, leírni tehát semmiképpen nem lehetett az ellenfelet. A csoport korábbi mérkőzésén Horvátország 26–25-re megverte Montenegrót, ez lehetőséget jelentett a magyar csapatnak pontszámban beérni riválisukat.

A mérkőzéssel egyidőben rendezték a Románia –Németország találkozót is. Bár a trikolók a szünetben még három góllal vezettek, végül két góllal kikaptak. Csoportjuk másik mérkőzésén Lengyelország egy góllal legyőzte Szerbiát, így a román csapat esélye a negyeddöntő elérésére jelentősen csökkent. – maszol.ro