Nem játszott jól Montenegró ellen, 24–18-ra kikapott Magyarország női kézilabda-válogatottja a vébén, így csak két pontot vihet magával a középdöntőbe. Gólszegény első félidő után 10–7-es magyar vezetésnél vonultak szünetre a csapatok, a második játékrészben pedig közel negyed órára teljesen leállt Golovin Vlagyimir csapatának támadójátéka, így a montenegróiak könnyen tudtak fordítani.

Az első csoportkör végéhez közeledik a svéd-norvég-dán közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság, amelynek hétfői játéknapján a B csoportban Magyarország és Montenegró válogatottja mérkőzött meg egymással Helsingborgban. A magyar nemzeti együttes első két csoportmérkőzésen hozta a kötelezőt, magabiztosan győzte le a paraguayi és a kameruni csapatot is, ezzel bebiztosította részvételét a középdöntőben, első igazán nagy téttel bíró találkozóját viszont hétfő este játszhatta.

Montenegró első két meccsén hasonló magabiztosággal győzte le a csoport két szerényebb képességű válogatottját, így a találkozó egyik fő kérdése az volt, ki vihet magával több pontot a középdöntőbe, ahol a horvátok és a svédek már biztosan a továbbjutók ellenfelei lesznek, valamint az A csoport harmadik helyezettje, Szenegál vagy Kína.

A találkozóval egyidőben kezdődő mérkőzéseken Németország Lengyelországot, Hollandia pedig Csehországot győzte le komoly különbséggel. Korábban Japán 32 gólos győzelmet aratott Irán ellen, Argentína Kongót felülmúlva továbbjutott a középdöntőbe, Angola pedig 26–26-os döntetlent játszott Izlanddal, így a jobb gólkülönbség miatt az afrikai együttes lehet ott a következő körben. – maszol.ro