A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, az F-csoportban a Borussia Dortmund a San Siróban győzte le a Milant, így biztossá vált, hogy továbbjutott a kieséses szakaszba. A Milannak maradt még halvány esélye, de a sorsa már nem a saját kezében van. A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában a PSG 1–1-et játszott odahaza a Newcastle Uniteddel.

A szünetben kétgólos hátrányban volt, de az egy gólt és két gólpasszt jegyző Phil Foden vezérletével fordított a Manchester City, hazai pályán 3–2-re legyőzte a Leipziget a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, és megnyerte a G-csoportot. A csoport másik mérkőzésén a Young Boys hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Crvena zvezdát, ami azt jelenti, hogy a svájci csapat folytathatja az Európa-ligában.

A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a Barcelona 2–1-re legyőzte a Portót az 5. fordulóban, és bebiztosította a továbbjutását a kieséses szakaszba. A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a Sahtar Doneck 1–0-ra legyőzte a Royal Antwerpet Hamburgban.

A Lazio hazai pályán 2–0-ra megverte a Celticet a labdarúgó Bajnokok Ligája E jelű négyesében, amivel fontos lépést tett az egyenes kieséses szakasz felé. A késő esti találkozón az Atlético Madrid 3–1-re győzött a Feyenoord vendégeként, s a saját továbbjutása mellett az olaszokét is bebiztosította. – nso.hu