Eltiltották Julio Fernando Gutiérrez bolíviai játékvezetőt, miután egy mérkőzésen 42 perc hosszabbítást ítélt. Az Atlético Palmaflor–Blooming-meccs nem alakult szokványosan a bolíviai élvonalban. A Palmaflor 2–0-ra húzott el két értékesített büntetővel, de a Bloomingnak volt ideje felzárkózni. Először a 86. percben volt egy kis gondolkodás a játékvezetői stábban, miután a Blooming játékosa egy lesgyanús gólt szerzett. A bíró és az asszisztensek mintegy 17 percig tanácskoztak a VAR segítségével arról, hogy lesen volt-e a Blooming csatára; végül megadták a találatot, 2–1 volt az állás a rendes játékidő végén – vette észre a Sportbible

Az extrém hosszú szünetet követően a csapatok nagyjából 20 perc hosszabbítással kalkulálhattak, ehhez képest Julio Fernando Gutiérrez játékvezető 42 perc ráadást ítélt. Folytatódott a játék, a hosszabbítás 24. percében pedig a Blooming csapata egyenlíteni tudott, pedig addigra már emberhátrányban futballoztak a vendégek, ugyanis néhány perccel korábban kiállították a csapat egyik középpályását. A gól után néhány perccel egy újabb középpályás mehetett zuhanyozni a Bloomingtól, a maradék 14 percben pedig a kettős emberelőnyben futballozó Palmaflor végül csak talált egy gólt, végül 3–2-re nyertek a hazaiak. 

A Blooming jogi útra terelte az ügyet, a csapat sportigazgatója szerint a játékvezetői stáb nem működött teljesen tisztán. A Bolíviai Labdarúgó-szövetség felfüggesztette a mérkőzést vezető játékvezetői csapatot. Az Atlético Palmaflor vezetőedzője történetesen Bolívia korábbi elnöke, Evo Morales. A csapat hat fordulót követően harmadik a bajnokságban, a Blooming az utolsó előtti helyen áll.