A román élvonal legutóbbi két idényének gólkirályát, a FCSB támadóját, Florin Tanasét szeretne megszerezni a Ferencváros a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap értesülései szerint.

A 27 éves, több poszton (támadó középpályás, balszélső, hamis kilences) is otthonosan mozgó Florin Tanase a bukaresti klub csapatkapitánya, a 2020–2021-es idényben 25, a most véget ért szezonban pedig 20 góllal lett a Liga 1 gólkirálya. A konstancai Hagi Akadémián nevelkedett játékosért 2016-ban 1.7 (bónuszokkal együtt 2) millió eurót fizetett a FCSB, amelyben Tanase azóta 225 találkozón 82 gólt lőtt. Szinte minden átigazolási időszakban felmerült már az 5.5 millió euróra taksált támadó külföldre szerződése, ám mostanáig nem akadt igazán komoly kérője. Ebben szerepet játszhat, hogy Tanase nemzetközi téren még nem bizonyított: sem a válogatottban nem számít alapembernek (11 mérkőzés, 1 gól), sem az európai kupákban nem villogott (29/7, de csoportkörben csak 9/0) – a FCSB az előző három nyáron mindig elbukott a selejtezőkben. Emellett őt tartják a román bajnokság legnagyobb műesés-specialistájának, aki imádja átverni a játékvezetőket.  

A Gazeta Sporturilor azt is tudni véli, hogy a zöld-fehérek havi 30-35 ezer eurós fizetést ajánlottak a játékosnak, aki viszont 50 ezer körülit szeretne, hiszen a FCSB legjobban kereső futballistájaként most is 30 ezret keres. – nso.hu