Fucsovics Márton két szettben kikapott a 12. helyen kiemelt Diego Schwartzmantól a Monte-Carlóban zajló 5.8 millió euró összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában.

A világranglista 57. helyezettjeként a legjobb magyarnak számító Fucsovics előzőleg kétszer találkozott argentin riválisával, a 2019-es Roland Garroson a dél-amerikai nyert, tavaly Wimbledonban viszont a nyíregyházi játékos bizonyult jobbnak.

A harmadik csata ismét a 170 centis ellenfél kedvenc borításán zajlott, ez meg is látszott a nyitószetten, amelyet szűk fél óra alatt, vesztett gém nélkül hozott. A kiábrándító játszma után a 30 éves Fucsovics összeszedte magát, jobban irányított az alapvonalról, és brékelőnybe került. Az egy évvel fiatalabb Schwartzman azonban hamarosan utolérte őt, és 5:4-nél fogadóként meccslabdához jutott. Ezt a magyar hárította, majd 6:5-nél ismét visszatáncolt a „szakadék széléről”. A szettet lezáró rövidítésben az argentin 1:2 után sorozatban öt labdamenetet nyert, majd a negyedik mérkőzéslabdáját már nem rontotta el. A találkozó 1 óra 52 percig tartott. – nso.hu