Az Ér TV 99. adásának rövid tartalma:

Rubik Ernő a Magyar nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth díjas szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló egyetemi tanár. Nevéhez több logikai játék megalkotása is fűződik, de a bűvös kocka 1975-ös megjelenése hozta meg számára az igazi nemzetközi sikert és elismerést. Május 15.-én a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban tartották meg az első Érmelléki Rubik kocka versenyt.

Második alkalommal zajlott a székelyhídi sportcsarnokban a mini bajnokok ligája teremlabdarúgó bajnokság. A tavalyihoz hasonlóan az idén is a bihardiószegi Vad Sólymok vihették haza a trófeát.

Tartozz közénk! Itt önmagad lehetsz! így szól a felhívás a Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumot népszerűsítő szórólapon. Ami igaz, az igaz az iskola valóban sok lehetőséget nyújt diákjai számára. Többek között ezekről is beszélgettünk Vad Márta igazgatónővel.

A hagyományhoz híven Bihar megyei RMDSZ szervezésében az elmúlt szombaton a hegyközszentimrei halastónál megtartották a Nagy fogás elnevezésű horgászversenyt.

Adásunk végén híradóval jelentkezünk

Jövőhét pénteken kereken a 100. adásunkkal jelentkezünk. tartsanak akkor is velünk.

Tartalomjegyzék:

– Rubikolás a Petőfiben 01:08
– Véget ért a mini bajnokok ligája 07:44
– Körkép a Petőfi Sándor Elméleti Líceum hazatáján 11:13
– Horgászverseny Hegyközszentimrén 21:19
– Híradó 29:16