Az Ér Tv 91. Adásában több különleges témát is találhatnak nézőink.

Ahogy tavaszodik, úgy vehető észre, milyen sokan látogatnak ki a Székelyhíd és Hegyközszentmiklós közötti erdőbe, hiszen annak majdnem teljes területéről szedhető a medvehagyma. Ennek a különleges növénynek az élettani hatásairól beszélgettünk Cservid Levente, biológussal.

Több héten át tartó prevenciós előadásokat tartanak a Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban, ahol középiskolás diákokkal beszélget az iskola pszichológusa, Zlagnean Edina, az alkohol-, nikotin- és drogfüggőség káros hatásairól.

Mielőtt még élesben is kipróbálnák magukat a nyolcadikosok és az érettségizők, már most felmérhették mennyit kell még tanuljanak ahhoz, hogy jobb eredményt érjenek el a mindent eldöntő teszteken. A próbavizsgákról Vad Márta igazgatónővel beszélgettünk.

Már több, mint 10 éve annak, hogy a Szomszédnéni Produkciós Iroda évente megrendezi az Erdélyi Humorfesztivált, hogy teret engedjenek a poénos fiataloknak. Idén azonban úgy döntöttek tovább adják a szervezői stafétát, két fiatal humoristának, így a Humorfeszt új szervezői gárdával jelentkezik.

Adásunk végén híradónkat tekinthetik meg, majd azt követően végignézhetik rövid összeállításunkban, hogyan kémlelték az eget a múlt heti részleges napfogyatkozáskor a Petőfi suli tanárai és diákjai.

Tartalomjegyzék:

Itthon otthon – Cservid Leventével beszélgettünk a medvehagymáról 00:59
– Drogprevenció a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban 06:34
– Elkezdődtek a felújítások Nagykágyán 10:52
– Vad Márta igazgatónővel többek között a próbavizsgákról is beszélgettünk 17:08
– Új főszervezője van az Erdélyi Humorfesztnek 25:00
Híradó 29:16
Részleges napfogyatkozás 34:32