Az Ér TV 90. adásának rövid tartalma:
 
Nemzeti ünnep és emléktábla avató Csokalyon
Méltóságteljes emlékezések Székelyhídon
Március 15-i ünnepségek Szalacson, Szentjobbon, Monospetriben és Margittán
Adásunk végén ezúttal is Híradóval jelentkezünk.

“Magyarország a XIX. század közepének váratlan csodagyermeke, akit tapssal fogadott Európa, sőt a komoly, bár kamasz Amerika is, de kissé tréfás tapssal. Petőfi Sándor pedig a XIX. század közepének váratlan csodagyermeke Magyarországon, mely Petőfit – valljuk be – meg se szolgálta, még akkor meg se értette, először. Azonban a két csodagyermeket egymás karjába hajtotta az idők akkori merész, hősies férfiassága: Petőfi és Magyarország egyek voltak akkor, egy csoda gyermekei.
Akkor: mikor egy bizonytalan eredetű nemzet fogta magát, s nagy bizakodó magyarsággal be akarta iktatni a szegény, balsorsú magyarságot a jobbfajta népek anyakönyvébe. Akkor: mikor az Ázsia szó kevés volt légyen és volt, hogy láttassa a zsarnok Habsburgok s még zsarnokabb magyar nemesség uralmának vad, embertelen, szörnyűséges voltát. És Magyarország a rosszul sikerült francia forradalom hírére föltámadt, s a föltámadt Magyarország ódákra ingerelte az ifjú Ibsent, Heinét és a többit. És Magyarország úgy állott akkor a világ előtt, mint az állami és emberi jogok legfiatalabb, legfényesebb, legmerészebb bajvívója..
Csodagyermek produkciója volt ez, miként Petőfi Sándor is csodagyermeke volt egy csodagyermek-nemzetnek, mely még ma is sínyli ezt a maga zseniális fiatalkorát.”

idézet Ady Endre : Piros és Fekete című prózai művéből

Tartalomjegyzék:

Itthon otthon – Március 15 ünnepség Csokalyon 00:59
– Március 15 ünnepség Székelyhídon 08:09
Kilátó – Március 15 ünnepség Szalacson 16:24
Itthon otthon – Március 15 ünnepség Szentjobbon 19:01
Kilátó – Március 15 ünnepség Monospetriben 21:11
– Március 15 ünnepség Margittán 26:06
Híradó 30:18
Március 15 Szabadság klip 34:51